вгору

В програмі M.E.Doc відтепер можна продовжити дію сертифікатів ЕЦП різних АЦСК

23.10.2017

Без ЕЦП вже давно неможливо вести діяльність, адже він є аналогом власноручного підпису в цифровому світі. Це є закономірним, адже вести справи в електронному вигляді дуже зручно – стосується це і подання звітності, і обміну електронними документами з контрагентами, і роботи в різних електронних сервісах. Проте раніше, коли дія сертифікатів ЕЦП добігала кінця, про зручність роботи онлайн доводилось тимчасово забути – адже для продовження їхньої дії потрібно було щоразу збирати пакет документів та особисто вирушати у відділення сертифікаційного центру.

Тому розробник M.E.Doc вирішив полегшити цю процедуру для своїх користувачів. Продовження дії сертифікатів електронного цифрового підпису в програмі M.E.Doc раніше вже було реалізовано для клієнтів АЦСК «Україна». Та відтепер можливість поновити свої сертифікати ЕЦП в M.E.Doc мають можливість і користувачі цифрових підписів інших акредитованих центрів сертифікації ключів, роботу з якими підтримує ця програма!

Це можна зробити, не збираючи пакет документів за умови, якщо змін у Ваших сертифікатах не відбулося та у АЦСК не виникає питань стосовно цілісності та якості наданих документів. В цьому випадку немає значення, сертифікати якого саме центру раніше використовував користувач M.E.Doc – отримати нові сертифікати АЦСК «Україна» можна безпосередньо з програми, не залишаючи свого офісу.

За 45 днів до закінчення дії Вашого сертифікату програма сама перевірить ваші документи, і за можливості запропонує вам отримати нові сертифікати в автоматичному режимі.

Як саме це зробити?

  • Оберіть сертифікати для автоматичного продовження
  • Згенеруйте новий секретний ключ та надішліть заявку на формування сертифікату
  • Здійсніть оплату за послугу
  • Завантажте нові сертифікати
  • Надішліть повідомлення про реєстрацію електронного цифрового підпису 

З докладною інструкцією можна ознайомитись за посиланням. Також дивіться відеоінструкцію із продовження в програмі M.E.Doc ЕЦП різних АЦСК у випуску «Твій час дізнатися!».

Оскільки можливість автоматичного продовження може бути не у всіх користувачів,  рекомендуємо самостійно контролювати  термін закінчення їхньої дії для своєчасного звернення до АЦСК "Україна".

Зауважимо, що після отримання нових сертифікатів, вам необхідно зареєструвати їх у контролюючому органі, відправивши Повідомлення про реєстрацію електронного цифрового підпису. Як це зробити: переглянути відеоінструкцію можна тут.