вгору

Форма заяви про застосування спрощеної системи буде змінена: є проект

ДФСУ оприлюднила на своєму сайті проект наказу Мінфіну «Про затвердження форм заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку, витягу з реєстру платників єдиного податку та Порядку застосування спрощеної системи оподаткування» (далі – проект наказу).

Документ розроблено з метою приведення нормативно-правових актів Мінфіну у відповідність до внесених змін у Податковий кодекс України на заміну чинного наказу Мінфіну від 20.12.2011 р. № 1675.

Проектом наказу пропонується затвердити

  • форму заяви про застосування спрощеної системи оподаткування;
  • форму розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування;
  • форму запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку (далі – Запит);
  • форму витягу з реєстру платників єдиного податку (далі – Витяг);
  • Порядок застосування спрощеної системи оподаткування.

Також пропонується забезпечити можливість для суб’єктів господарювання (юридичних та фізичних осіб) – платників єдиного податку подати Запит та отримати Витяг засобами електронного зв’язку в електронній формі, що створить для платників більш зручні та комфортні умови для ведення бізнесу.

Крім того проектом наказу установлено, що:

  • не підлягають обов’язковій перереєстрації платники єдиного податку, внесені до реєстру платників єдиного податку до набрання чинності цим наказом;
  • з 01 червня 2014 року вважається анульованою податкова реєстрація осіб як платників єдиного податку, які станом на 31 травня 2014 року мали місцезнаходження (місце проживання), перебували на обліку в контролюючих органах на території АР Крим або міста Севастополя та на дату набрання чинності цим наказом мають місцезнаходження (місце проживання) на території АР Крим або міста Севастополя. Податкові зобов’язання зі сплати єдиного податку нараховуються таким платникам по 30 червня 2014 року, а нараховані після цієї дати – анулюються. Відновлення реєстрації зазначених платників єдиного податку проводиться після евакуації особи на іншу територію України або завершення строку тимчасової окупації.