вгору

Підсумки тижня з 17 по 21 лютого 2020 року

На минулому тижні головним ньюсмейкером для бухгалтерів була ДПС:

Також ДПС повідомила, що з 01.04.2020 року за зберігання пального без ліцензії застосовуються фінансові санкції у розмірі 500 000 грн. Про те, які документи потрібні для отримання ліцензії, читайте у нашому матеріалі.

Крім того, податківці нагадали про терміни впровадження обов’язкового використання РРО для єдинників.

Кабмін зобовязав ДПС забезпечити виготовлення та продаж марок акцизного податку нового зразка для алкогольних напоїв з 25.04.2020 р.

Мінекономіки розробило проект форми попередження у разі порушення законодавства про працю. Нагадаємо, що попередження, замість штрафу, застосовується лише для єдинників – роботодавців 1-3 груп. Докладніше про нову відповідальність за порушення трудового законодавства читайте у Блозі бухгалтера.

Нагадаємо, що до 28.02.2020 р. (включно) слід подати звітність про працевлаштування осіб з інвалідністю (ф. № 10-ПІ (річна)). У подальшому цю форму пропонують змінити. Оприлюднено відповідний проєкт Мінфіну.

Президент ветував закон про єдиний рахунок для сплати податків та зборів (законопроєкт № 1049). Цей закон, зокрема, регулює торговельну націнку на сигарети. Планувалося, що єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ почне діяти з 01.01.2021 р. Як буде тепер – побачимо, адже закон ще може бути прийнято з урахуванням пропозицій Президента.

Більше про програмні РРО читайте в добірці публікацій у Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc. Приєднуйтесь також до нашого Telegram-каналу.