вгору

Підсумки тижня з 2 по 6 грудня 2019 року

Держпраці, пожежники та ще ряд контролюючих органів оприлюднили плани перевірок на 2020 рік. Серед них ще не має плану податкових перевірок на наступний рік. Очікуємо, що він буде оприлюднений на сайті ДПС до 25 грудня, як це передбачено законодавством.

ДПСУ повідомила, що з 01.01.2020 року зміняться реквізити бюджетних рахунків для сплати податків та зборів. Інформація щодо реквізитів бюджетних рахунків, які будуть введені в дію з 01.01.2020 року, буде розміщена на вебпорталах органів ДПС у рубриці «Бюджетні рахунки» після її отримання від Казначейства.

На минулому тижні депутати прийняли ряд законопроєктів щодо змін до Податкового кодексу України. Зокрема, у першому читанні було прийнято законопроєкти №1210, №1209-1, №2317, якими передбачено запровадження плану дій BEPS з протидії ухиленню від сплати податків, підвищення рентних ставок, розмірів штрафів, удосконалення СЕАРП та СЕ тощо. Отже, плануються суттєві зміни до ПКУ вже у наступному році.

Також на розгляді у ВРУ знаходиться проєкт Закону «Про акціонерні товариства», який передбачає внесення змін до діяльності господарських товариств відповідно до європейських практик та стандартів.

Мінекономіки оприлюднило проєкт нової редакції Порядку здійснення держнагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, який розроблено з метою зменшення тиску на роботодавців та забезпечення додержання законодавства про працю.

Нагадаємо нашим читачам, що у 2020 році всі підприємства, які складають фінансову звітність за МСФЗ, повинні будуть звітувати до Системи фінансової звітності в форматі XBRL. Докладніше про це читайте у матеріалах наших експертів:

Про цікавий функціонал від M.E.Doc за листопад 2019 року дізнайтесь із Дайджесту.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.