вгору

Підсумки тижня (з 27 по 30 серпня 2019 року)

Звертаємо увагу наших користувачів! З 28.08.2019 року Державна податкова служба України розпочала свою роботу. Відповідне розпорядження Уряду було оприлюднено 28.08.2019 на Урядовому порталі. У зв’язку з цим було оновлено сертифікат для зашифрування повідомлень на ДПС. Для того, щоб користуватись оновленим сертифікатом необхідно обов’язково оновити програму M.E.Doc (оновлення 11.01.018).

Також ДФС повідомила, що починаючи з 01.10.2019 р. змінюються реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів, відкритих відповідно до стандарту ІВАN. Отже, перед сплатою податків у жовтні радимо перевірити реквізити бюджетних рахунків на сайтах ДФС в областях.

Щодо інших новин.

Офіс великих платників повідомив, що Звіт про контрольовані операції за 2018 рік подається за оновленою формою. Водночас Звіти за 2018 рік, подані платниками до набрання чинності змін до форми (09.08.2019 р) та запровадження можливостей надання Звіту за оновленою формою, вважаються дійсними. Докладно про це ми розглянемо у Блозі бухгалтера.

На Урядовому порталі 29.08.2019 року було оприлюднено текст Постанови КМУ від 21.08.2019 р. № 823 щодо здійснення державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю. Нагадаємо, що суд визнав нечинною попередню Постанову КМУ. З прийняттям нової Постанови про перевірки Держпраці, її територіальні органи та органи місцевого самоврядування знову матимуть можливість здійснювати перевірки з праці.

Мінсоцполітики вже підготував проект розпорядження КМУ щодо перенесення робочих днів у 2020 році. У проекті пропонується для святкування 7 січня (Різдва Христового) перенести робочий день із понеділка 6 січня на суботу 11 січня 2020 р.

Насамкінець зазначимо, що 29 серпня розпочала свою роботу ВРУ нового (дев’ятого) скликання. При цьому було зареєстровано низку законопроектів, серед яких чимало таких, які вносять зміни до Податкового кодексу та звітності, у разі прийняття яких ми неодмінно повідомимо про це у Блозі бухгалтера.

Для тих суб’єктів господарювання, які реалізують та отримують спирт етиловий, ми підготували корисний матеріал про особливості заповнення розрахунку коригування АН на спирт.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера і в розділі Інформер програми M.E.Doc.