вгору

Підсумки тижня ( з 30 липня по 3 серпня)

Звертаємо увагу, що з 1 серпня набули чинності зміни до форм звітності з ЄСВ. Нову звітність з ЄСВ потрібно подавати за серпень з 1 вересня. Змінами, зокрема, передбачено у таблиці 5 додатку 4 заповнення професійної назви роботи, посади, коду класифікатора професій, які потрібно вибирати із Класифікатора професій ДК 003:2010. Чи підготувались ви до цього? Якщо – ні, то у нагоді вам стануть приклади від Держпраці щодо приведення у відповідність професійної назви роботи до Класифікатора професій.

ДФСУ повідомила, що з 1 серпня платники ПДВ можуть реєструвати податкові накладні та розрахунки коригування на суму показника «SПеревищ».

З 1 жовтня запроваджується нова звітність для роботодавців – повідомлення про проведення виплат, яке надсилається до Фонду протягом місяця після проведення виплат за рахунок соцстраху. Крім того, зміниться форма заяви-розрахунку для отримання лікарняних. Ці форми роботодавці зможуть подавати в електронному вигляді через програму M.E.Doc. Про інші зміни щодо лікарняних та страхових виплат за рахунок Фонду читайте у Блозі бухгалтера.

Також з 1 жовтня мають набрати чинності зміни до ознак доходу для заповнення форми № 1ДФ, якщо буде прийнято відповідний наказ (наразі є лише проект).

ДФС на своєму офіційному веб-сайті оприлюднила зведену таблицю про розмір місцевих податків та зборів на 2019 рік в розрізі областей та у м. Києві.

Нагадаємо, що 9 серпня, четвер – останній день подання звітності за II квартал (півріччя) 2018 року.

Про особливості заповнення звіту про пільги, форми № 1ДФ (якщо дохід нараховано фізособі-підприємцю, якщо виплачена поворотна фіндопомога), подання фінзвітності, а також про те, які платники податків подають електронну звітність в обов’язковому порядку, та інші цікаві роз’яснення – читайте у Блозі бухгалтера.