вгору

Порушення в формі № 1ДФ: як застосовують відповідальність?

Нагадуємо нашим користувачам, що за неподання, подання не в повному обсязі або з недостовірними відомостями, помилками податкового розрахунку за формою № 1ДФ, якщо такі відомості (помилки) призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань з ПДФО та/або до зміни платника податку, до податкового агента застосовується фінансова відповідальність (п. 119.2 Податкового кодексу України, далі – ПКУ):

  • у розмірі 510 грн.  – за перше порушення протягом року;
  • у розмірі 1020 грн. – за повторне порушення протягом року.

Важливо! Штрафи не застосовуються, коли недостовірні відомості або помилки у формі № 1ДФ виникли у зв’язку з виконанням податковим агентом вимог п. 169.4 ПКУ (податкова соціальна пільга, перерахунок ПДФО) та були виправлені відповідно до вимог ст. 50 ПКУ шляхом подання уточнюючої або нової податкової звітності.

Отже, якщо в ході документальної перевірки виявлені порушення, зазначені в п. 119.2 ПКУ, до платника податків застосовується штраф у розмірі 510 грн.

При  цьому, відповідальність застосовується до загальної кількості порушень, а не до кожного порушення окремо.

Про це повідомило ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

До відома! Подавати звіти 1ДФ, 1ПВ, ЄСВ тощо до контролюючих органів зручно через рішення M.E.Doc.Держава. Для автоматичного заповнення цих звітів на підставі зарплатних даних використовуйте рішення M.E.Doc.Зарплата.

Додатково читайте у Блозі бухгалтера, як сплачувати ПДФО та куди подавати форму № 1ДФ за відокремлений підрозділ.