вгору

Скарга на рішення комісії щодо блокування ПН/РК: зразок від ДФС

На офіційному веб-сайті ДФС України розмістили зразок Скарги на рішення комісії, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації.

Відповідно до вимог Порядку розгляду скарг на рішення комісій, які приймають рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації, затвердженого Постановою Кабміну від 21.02.2018 №117, така скарга подається  в електронному вигляді. 

Як йдеться у повідомленні ДФС, зразок розміщено з метою уникнення випадків некоректного заповнення Скарги.

Податківці нагадують, що підтвердженням реєстрації в ДФС Скарги є отримання платником податків Квитанції в електронному вигляді у текстовому форматі, в якій зазначено дату та номер реєстрації відповідної скарги. 

До відома! Створити та надіслати Скаргу за формою J(F)1313201 можна через програмне забезпечення M.E.DOC та COTA. 

До Скарги подаються документи про підтвердження реальності здійснення операцій по відмовленим податковим накладним/розрахункам коригування за формою J(F)136010. Кожен документ, що додається до Скарги, надсилається окремим додатком у форматі pdf та повинен мати розмір не більше 2 мегабайт.