вгору

З 01.04.2020 застосовуються штрафи за необладнані резервуари пального до 1000 куб. м

Звертаємо увагу розпорядників акцизних складів! З 01.04.2020 застосовуються штрафи за необладнання та/або відсутність реєстрації витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального до розпорядників акцизних складів, на яких розташовано резервуари, загальна місткість яких не перевищує 1 000 куб. метрів.

Так, відповідно до п. 128-1.1 Податкового кодексу України передбачена відповідальність у розмірі:

  • 20 000 гривеньза кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу або за кожне місце отримання та відпуску спирту етилового, та/або незареєстрований витратомір-лічильник/витратомір-лічильник спирту етилового.
  • 50 000 гривень – якщо зазначені порушення вчинені повторно протягом року на тому самому акцизному складі.

Слід зазначити, що Законом України від 17.03.2020 року № 533-IX передбачено незастосування з 1 березня по 31 травня 2020 року штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, крім санкцій за порушення правил обліку, виробництва та обігу пального або спирту етилового на акцизних складах, які застосовуються на загальних підставах.

Також у законопроекті № 3275 уточнено, що штрафні санкції, зокрема, за необладнання резервуарів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками, будуть застосовуватись, не дивлячись на карантин.

Роз’яснення розміщено на сайті ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Крім того, нагадаємо платникам акцизного податку, що з 01.04.2020 у разі зберігання пального без наявності ліцензії до суб'єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі – 500 000 гривень.

Більше новин і корисних матеріалів читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.