вгору

За І квартал 2019 року подаємо декларацію з турзбору за старою формою

Нагадаємо, що з 1 січня 2019 року змінено порядок справляння туристичного збору.

Зокрема, з 1 січня 2019 року базою справляння туристичного збору є загальна кількість діб тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі).

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому – до 28 (29) включно) на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

Водночас звертаємо увагу наших користувачів, що форма декларації з туристичного збору (J(F)0303504) не змінилась. В програмі декларація знаходиться в розділі Звітність – Реєстр звітів – Державна фіскальна служба – Місцеві податки.

Зазначена форма податкової декларації з туристичного збору затверджена наказом Мінфіну від 09.07.2015 № 636. Розділ ІІ «Розрахунок податкових зобов'язань з туристичного збору» діючої декларації з туристичного збору не передбачає рядків та граф, необхідних для відображення розрахунку суми туристичного збору відповідно до нового порядку справляння туристичного збору.

Отже, за І квартал 2019 року необхідно звітувати за старою формою декларації з туристичного збору, а саме заповнювати рядок 3 стовпчик 5 «Нарахована сума збору за звітний квартал, усього».

Про це повідомила ДФС в Одеській області на своєму сайті.

Зауважимо, що граничний строк подання декларації з туристичного збору за І квартал 2019 р. – 10 травня 2019 року. Податковий календар на травень 2019 року дивіться у Блозі бухгалтера.

Також читайте про проект нової декларації з туристичного збору, який розробила ДФСУ.