вгору

ДФСУ про черговість подання фінансової звітності та декларації про прибуток

07.11.2017

Як відомо нашим читачам, з 1 січня 2017 року фінансова звітність є додатком до податкової декларації та її невід’ємною частиною і подається  платниками податку на прибуток підприємств разом з відповідною декларацією з податку на прибуток (див. ст.46.2 ПКУ).

Форма податкової декларації з податку на прибуток підприємств затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 №897 зі змінами.

Звертаємо увагу наших читачів на вказівку  ДФС щодо особливостей подання фінансової звітності у складі податкової декларації з прибутку, розміщену у розділі «Новини» електронного кабінету платника за 19.10.2017 року.

У ній ДФСУ зазначає, що платникам податку на прибуток для успішного подання в електронному вигляді  декларації про прибуток підприємства слід дотримуватись наступної послідовності дій:

          - подати фінансову звітність в електронному вигляді;

          - дочекатись  квитанції про прийняття фінансової звітності;

          - подати декларацію про прибуток підприємства з позначками щодо  наявності поданих до декларації додатків — форм фінансової звітності.

Граничний термін подання Податкової декларації з податку на прибуток підприємств за три квартали 2017 року – 09.11.2017.

Додатки до окремих рядків Декларації, незаповнені через відсутність операцій (показників), до контролюючого органу не подаються – про це нагадують податківці на сайті ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Принагідно нагадуємо, що згідно роз’яснення ДФСУ  надання уточненої декларації з податку на прибуток підприємств так само потребує подання  додатку ФЗ «Фінансова звітність», як невід’ємної частини до неї.