вгору

Linkos Group — у ТОП-5 інноваторів України! Інтерв'ю СЕО нашої компанії Олесі Білоусової.

03.07.2019

У рамках проєкту «Інновації» журнал «Бізнес» провів голосування на тему: які новітні технології мають найбільший вплив на покращення робочих процесів та життя українців загалом. І за його результатами склав власний рейтинг. 

Понад 10 000 читачів обрали ТОП-5 інноваторів країни, серед яких Linkos Group зі своєю програмою M.E.Doc, що автоматизує документообіг (ЕДО) — сучасна цифрова альтернатива обміну документами на паперових носіях.

Наша СЕО, Олеся Білоусова, поспілкувалася з журналістами видання щодо цінності електронного документообігу для українських компаній. У своєму інтерв'ю вона зокрема розповіла про те: 

  • наскільки український бізнес сьогодні зацікавлений в е-обміні документами;
  • чому деякі компанії досі продовжують працювати з папером; 
  • які переваги для сучасних підприємців має автоматизація документообігу; 
  • чому перехід на ЕДО в сучасних умовах набуває особливої ваги;
  • та які цифрові тенденції найближчим часом очікують нашу країну. 

Ділимось найцікавішими, на наш погляд, моментами.

— Чому інновації, зокрема цифрові рішення, надважливі для бізнесу сьогодні?

— Потрібно розуміти, що у час постійних змін, від лідерів компаній очікують швидких та рішучих дій. Цифрові технології зараз — це головний і чи не єдиний спосіб оптимізувати бізнес-процеси, зменшити витрати та підвищити ефективність. Особливої актуальності це питання набуває, якщо врахувати нестачу кваліфікованих працівників: не секрет, що з країни щороку виїздить величезна кількість людей. І той дорогоцінний час, який витрачає працівник на процеси, що можна успішно автоматизувати, доцільніше було б витратити на пріоритетніші для бізнесу завдання.

— Наскільки сьогодні українські компанії зацікавлені у впровадженні електронного документообігу?

— Ще декілька років тому бізнес із деяким побоюванням сприймав ЕДО. Та сьогодні ситуація докорінно змінюється. Прогресивні бізнесмени усвідомлюють, щоб залишатися в лідерах, вже недостатньо пропонувати просто якісний продукт, потрібно максимально оптимізовувати внутрішні робочі процеси для вивільнення ресурсів та уникнення будь-яких затримок і помилок. І галузеві лідери — фармацевтичні, товарно-транспортні,  видобувні, аграрні, енергетичні компанії — переконалися у цьому на власному досвіді, перейшовши на е-документообіг. Winner, Data Group, Київстар, ОККО, O`STIN, Sportmaster, BRAIN, — це лише невелика частина відомих брендів.

— Що заважає компаніям повністю відмовитися від паперу?

— Напевно, деяким компаніям потрібно ще трохи часу, щоб усвідомити неминучість цифрових змін та відмовитись від паперової ментальності.

Опір новому — це чи не єдина причина неготовності компаній. При бажанні бізнесу диджиталізуватися перепон просто немає. Сьогодні розробники пропонують технології, що враховують потреби бізнесів різних галузей і масштабів. Для кожного підприємства, ми можемо запропонувати той програмний продукт, який повністю його задовольнить. Для переходу у цифровий формат обміну достатньо вольового рішення трьох осіб: директора, ІТ-спеціаліста і головного бухгалтера, щоб незворотний процес оцифрування розпочати. Що ж стосується фінансової складової — це одноразові витрати, які дозволять суттєво заощадити фінансові та адмінресурси.

Повну версію інтерв'ю читайте, перейшовши за посиланням.