вгору

M.E.Doc підтримав роботу з мережевим криптомодулем “Гряда” від ІІТ

26.05.2020

Для невеликих підприємств, де кваліфіковані електронні підписи (КЕП) мають декілька осіб, скажімо, бухгалтер і директор, для безпечного зберігання КЕП доцільно використовувати токени, що зроблені у вигляді флешки, та дозволяють зберігати по одному КЕП на пристрої. Але що робити, коли підприємство масштабніше і кількість відповідальних за підписання співробітників сягає 100, а то й більше? 

 

Для таких підприємств найкраще підійде мережевий криптомодуль “Гряда”, виробництва “Інституту інформаційних технологій” (АТ "ІІТ"), який дозволяє одночасно зберігати до 4 млн електронних підписів. Відтепер у M.E.Doc — в оновленні 11.02.010 реалізована можливість роботи з цими пристроями криптозахисту!
 
Що таке мережевий криптомодуль “Гряда” і які  його переваги? 


“Гряда” — це різновид захищеного носія — пристрій, створений у формі мережевого криптомодуля, призначений для зберігання електронних сертифікатів, де можуть одночасно зберігатися та працювати з документами до 4 млн КЕП і більше, залежно від моделі. Так, наприклад, “Гряда” у стандартній комплектації розрахована на 12 тис. 288 сертифікатів.
 
Головною перевагою гряд є висока продуктивність — швидке підписання документів великою кількістю осіб, які працюють водночас. А завдяки криптографічним алгоритмам захисту “Гряда” гарантує безпечне зберігання усіх даних особистих ключів сертифікатів КЕП.
 
Це рішення ідеально підійде для великих підприємств, де багато уповноважених співробітників мають швидко і одночасно завіряти велику кількість документів власними КЕП.
 
Як розпочати роботу з “Грядою 301”?
 
Розпочати роботу з “Грядою 301” можна вже зараз. У оновленні M.E.Doc 11.02.010 реалізовано підтримку роботи з цим криптопристроєм. З боку програми налаштування мінімальні: потрібно тільки відкрити доступ до IP під’єднаного криптопристрою і портів, за якими будуть працювати його слоти (токени), решта налаштовується автоматично. Принцип роботи такий же, як і зі звичайними токенами, за винятком того, що у вікні підписання потрібно вводити два паролі: власне, самого пристрою і ключа підписувача.
 
Також, у цьому оновленні доопрацьовано функціонал детального перегляду записаних ключів на токені, який буде доступний для всіх захищених носіїв (оскільки на один слот “Гряди” можна записати понад 1000 ключів — щоб користувач міг усі їх бачити). Більш детальну інформацію читайте в релізі оновлення.
 
Залежно від потреб вашого підприємства ви можете обрати захищений носій, який підійде саме вам. Наш ЦСК “Україна” пропонує повну лінійку засобів криптографічного захисту для безпечного зберігання ваших електронних підписів від сертифікованих виробників — компанії “Автор” та “Інституту інформаційних технологій” (АТ "ІІТ").