вгору

Роумінг-платформа ПТАХ — у ТОП-5 інноваційних рішень, що допомогли бізнесу продовжувати роботу під час карантину

03.07.2020

птах в топ 5 інноваціних рішень

Платформа ПТАХ, за результатами незалежного опитування читачів журналу “Бізнес”, увійшла у ТОП-5 інноваційних рішень, що допомогли компаніям зберегти ділову активність та швидко адаптуватися до нових умов роботи у період самоізоляції. 


Навіщо ЕДО роумінг між різними системами?

З розвитком ринку ЕДО питання роумінгу між системами зовнішнього документообігу стає все більш актуальним. Обираючи сервіс, клієнт хоче отримати повноцінний обмін з усіма контрагентами у своєму продукті.


Роумінг в ЕДО працює так само, як і в мобільному зв'язку. Без роумінгу між системами ЕДО від різних вендорів клієнт не може прийняти документ у своїй програмі від користувачів інших програм


Сьогодні український ринок ЕДО пропонує цілий спектр рішень під будь-які потреби бізнесу: 

  • програми для ПК з набором модулів для автоматизації бухгалтерії та бізнесу, як M.E.Doc;
  • підсистеми, які інтегруються безпосередньо до облікової системи 1С: FlyDoc, FREDO;
  • вебсервіси, котрі забезпечують можливість працювати з документами онлайн із будь-якого пристрою: СОТА, Вчасно, Документ онлайн та інші; 
  • системи, що об'єднують внутрішній та зовнішній документообіг, як Deals. 

Майже усі розробники сервісів ЕДО пропонують інструменти для зручної інтеграції з обліковими системами 1С, SAP, ISpro тощо, як типових так і доопрацьованих конфігурацій. Здавалося б, усі індивідуальні потреби клієнта, повинно закрити одне рішення. Проте на практиці, обравши одну систему зовнішнього документообігу, клієнт вимушений користуватися усіма наявними системами на ринку. Щоб отримати та погодити документи від контрагентів, користувачу доводиться авторизуватися на сторонніх платформах ЕДО, розбиратися в інтерфейсах і функціоналі, зберігати документи в різних форматах й архівах. Це не критично, проте дуже незручно, особливо для компаній, які оперують великою кількістю документів.


У чому інноваційність платформи ПТАХ?

ПТАХ — перша та єдина на сьогодні роумінг-платформа в Україні, яка об'єднала користувачів різних програм і надала можливість відправляти та приймати документи в одному сервісі. 


Щоб програма могла приймати документи від іншої програми та працювати з ними — потрібно було запропонувати єдині стандарти електронних документів. Саме це і зробив ПТАХ!


ПТАХ забезпечує: 

  • юридичну значущість електронних документів;
  • єдиний стандарт обміну;
  • гарантовану доставку і конфіденційність;
  • інтеграцію з обліковими системами;
  • можливість надсилати посилання на документ.

З ПТАХОМ клієнт може продовжувати працювати у добре знайомих програмах: M.E.Doc, FlyDoc, COTA, FREDO, не встановлюючи інше ПЗ. 

У період карантину платформа допомогла компаніям оперативно перевести паперові бізнес-процеси у цифру, організувати віддалену роботу з документами, а головне перейти на ЕДО одночасно з більшістю клієнтів та бізнес-партнерів. Самоізоляція підштовхнула компанії змінювати звичні формати роботи й реалізовувати нові підходи до вирішення здавалося б простих завдань. Одним з яких став документообіг, що потребував швидкого переформатування роботи з документами в онлайн-формат.


Під’єднатися до платформи може кожен розробник системи електронного документообігу


Розробники мають об'єднати зусилля та долучитися до роумінгу для створення єдиного цифрового простору. Як результат — клієнти зможуть працювати у звичних інтерфейсах, обраних ними систем ЕДО, без необхідності реєструватися на платформах інших провайдерів. 

Зараз ПТАХ вже об’єднує користувачів найпопулярніших програм в нашій країні. Роумінг-платформа відкрита до співпраці. Під'єднатися до ПТАХА від Linkos Group може кожен розробник, щоб надати своїм користувачам максимум можливостей для обміну електронними документами. 

Ринок росте, все більше компаній переходять на ЕДО і єдина роумінгова платформа — це той інноваційний диджитал-інструмент, без якого в сучасних реаліях неможливий повноцінний е-обмін.