вгору

19 липня 2018 року – останній день сплати ЄСВ за себе підприємцями та членами фермерських господарств

З 1 січня 2018 р. фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, особи, які проводять незалежну професійну діяльність, а також фермерські господарства зобов’язані сплачувати ЄСВ щокварталу.

Такі платники зобов’язані сплачувати за себе ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Отже, 19 липня 2018 р. – останній день сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування фізичними особами – підприємцями, у т. ч. тими, які обрали спрощену систему оподаткування, особами, які провадять незалежну професійну діяльність, та членами фермерських господарств за IІ квартал 2018 р.

Зазначена норма передбачена абз. третім ч. восьмої ст. 9 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI.

Про це нагадало ГУ ДФС у Запорізькій області.

Докладно про сплату ЄСВ членами фермерських господарств у 2018 році ми писали тут, а про нову редакцію порядку нарахування та сплати ЄСВ – тут. Крім цього, ознайомитись з оновленим звітом з ЄСВ та порядком його формування та подання можна у матеріалі.

Нагадуємо, що рахунки на сплату ЄСВ не змінювались, читайте про це тут.