вгору

Безоплатну передачу НА звільнять від оподаткування - проект від Уряду

На сайті ВРУ зареєстровано урядовий законопроект “Про внесення зміни до підпункту 140.5.9 пункту 140.5 статті 140 Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування податком на прибуток операцій з безоплатної передачі нематеріальних активів” від 07.08.2023р. № 9578 (далі - законопроект № 9578). 

Законопроектом № 9578 пропонується внести зміни до абз. першого пп. 140.5.9 ПКУ, якими передбачено звільнення від оподаткування податком на прибуток господарських операцій з безоплатної передачі суб'єктами господарювання державного сектору економіки органам виконавчої влади, до сфери управління яких належать такі суб’єкти, нематеріальних активів, які створені, модернізовані та/або придбані за рахунок коштів державного бюджету в рамках виконання проектів інформатизації та/або програм електронного урядування, та/або отримані за результатами реалізації проектів міжнародної технічної допомоги. 

Як зазначено в пояснювальній записці, прийняття законопроекту № 9578 дозволить здійснювати передачу майнових прав інтелектуальної власності на об'єкти права інтелектуальної власності, які створені на замовлення органів виконавчої влади за рахунок цільового фінансування з державного бюджету України та за результатами реалізації проектів міжнародної технічної допомоги. 

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.