вгору

Блокування ПН: за якою формою та розміром подавати копії додаткових документів?

Відповідно до п. 4 Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого наказом Мінфіну від 12.12.2019 № 520 (далі – Порядок № 520), у разі зупинення реєстрації ПН/РК платник податку має право подати копії документів та письмові пояснення стосовно підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній/розрахунку коригування. 

Письмові пояснення та копії документів, подані платником податку до контролюючого органу відповідно до п. 4 Порядку № 520, розглядає комісія регіонального рівня. 

За результатами розгляду поданих письмових пояснень та копій документів комісія регіонального рівня протягом 5 робочих днів, що настають за днем отримання пояснень та копій документів, зокрема надсилає повідомлення про необхідність надання додаткових пояснень та/або документів, необхідних для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН з пропозицією щодо надання платником податку додаткових пояснень та копій документів на підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній/ розрахунку коригування. 

Додаткові пояснення та копії документів до ПН/РК, реєстрацію яких зупинено в ЄРПН, подаються в електронній формі у форматі ХМL засобами електронного зв’язку у вигляді Повідомлення про подання додаткових пояснень та/або копій документів, необхідних для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН (далі – Повідомлення) (код форми J/F1307801) та прикріпленого до Повідомлення додатка (код форми J/F1360102). 

Кількість документів довільного формату (файлів), що додаються до Повідомлення не повинна перевищувати 100 штук. 

Разом з тим, один файл може містити копії кількох документів, за умови, що його розмір не перевищує 2 Мб. 

Про це повідомили на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 101.18. 

Докладно про те, як подати Повідомлення про пояснення та копії документів, – читайте тут. 

До відома наших користувачів, в програмі M.E.Doc є всі форми звітності в контролюючі органи, зокрема: 

  • J/F1312603 - Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо ПН/РК, реєстрацію яких зупинено, подається в електронному вигляді у форматі XML – подається коли ПН/РК заблоковано; 
  • J/F1307801 - Повідомлення про подання додаткових пояснень та/або копій документів, необхідних для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН – подається у випадку отримання Повідомлення про необхідність надання додаткових пояснень;  
  • J/F1360102 - Документ довільного формату – використовується як додаток до Повідомлення для того, щоб подати копії підтвердних документів до ДПС.