вгору

Cashalot в ефірі: нові можливості

03.02.2021

Ми постійно працюємо над удосконаленням ПРРО Cashalot. Наразі розкажемо Вам про останні доробки у кабінеті користувача та у роботі з касою.

Зміни у кабінеті користувача Cashalot

1. Удосконалено механізм імпорту даних у довідник «Номенклатура».

Відтепер у довіднику можна не тільки налаштувати, але й зберегти його у файл та використовувати у наступних сеансах імпорту. Завантажити шаблон можна як у Кабінеті, так і на ПРРО, натиснувши кнопку Зберегти шаблон файлу у вікні Імпорт номенклатури:

Також у довідник «Номенклатура» додано можливість імпорту даних про літери ставок ПДВ та Акцизного податку.

2. Додано перевірку сертифікатів, що використовуються для створення облікового запису. Програма повідомить, якщо КЕП вже було використано для іншого користувача.

3. Реалізовано оновлення цін товарів при синхронізації довідника «Номенклатура».

Зміни по касі

1. Для зручності користувачів реалізовано відображення найбільш вживаних одиниць виміру на початку списку у вікні довідника Одиниці виміру:

2. Реалізовано можливість застосовувати знижку до загальної суми чека. Для цього у вікні чека потрібно натиснути кнопку Знижка:

Далі, у вікні, що відкриється, потрібно обрати тип знижки: Знижка на суму або Відсоткова знижка. Залежно від обраного типу ввести величину знижки у гривнях або відсотках, значення іншого поля (Сума знижки, грн або Знижка %) буде розраховано автоматично. Після натискання кнопки ОК введену знижку буде застосовано по всім позиціям в чеку, крім позицій, на які уже було введено знижку для товару (у колонках Знижка, грн або Знижка %). Розподіл знижки по товарним позиціям відбувається за її відсотковим значенням.

3. Додано можливість реєструвати чеки на товари, які були заздалегідь оплачені через інтернет-еквайринг. Для цього у вікні чека потрібно натиснути кнопку Передоплата:

У області розрахункових даних, на панелі праворуч, необхідно ввести номер замовлення та виконати реєстрацію чека у ДПС, натиснувши кнопку Зареєструвати чек в ДПС:

4. З’явилася можливість застосовувати більше 2 видів оплати у одному чеку. Можливо комбінувати готівку, оплату банківською карткою та сертифікат по натисканню кнопки Комбінована оплата.

 

У області розрахункових даних, на панелі праворуч, потрібно зазначити суми по кожному виду оплати.

5. Реалізовано можливість вводити суму оплати банківською карткою, без попереднього введення суми готівки. Необхідна сума готівки розраховується автоматично.

6. Додано можливість завантажити інформацію про відсутні операції з серверу ДПС. Якщо зміна вже відкрита на іншому пристрої, виконається автоматичне завантаження усіх відсутніх операцій. Крім того, програма повідомить про закриття/відкриття зміни на іншому пристрої при реєстрації чека продажу/повернення.
7. Завантажити операції також можна і у розділі «Історія операцій» по кнопці Завантаження чеків з ФС ДПС:

У вікні, що відкриється, у календарі потрібно обрати дату початку та закінчення періоду, за який необхідно завантажити операції, та натиснути кнопку Завантажити.

Походження даних про операцію відображається у колонці Походження документа.

8. У вікні детальної інформації розділу «Історія операцій» реалізовано відображення: суми чека, суму без знижки та знижку, а також статус формування чека у режимі онлайн або офлайн:

- якщо чек реєструвався у режимі Онлайн - відображається статус Зареєстровано;

 - якщо чек реєструвався у режимі Офлайн або при переході в онлайн режим не вдалося виконати передачу офлайн-чеків у ДПС - відображається статус Присвоєно офлайн ФН.

9. Реалізовано можливість використовувати додаткові фільтри при формуванні звіту «Про реалізовані товари». Щоб застосувати додаткові параметри пошуку, натисніть посилання Додатково:

10. Реалізовано можливість пошуку ПРРО за фіскальним номером та закріплено поле «Господарська одиниця» у розділі «Загальних налаштування».

11. У заголовку вікна ПРРО додано поле для вибору доступних суб’єктів господарювання:

12. У таблицях розділів «Відкладені чеки», «Історія операцій», довідник «Номенклатура» та у вікні формування видаткового чека додано можливість приховувати/відображати колонки таблиці по натисканню кнопки:

Щоб приховати/відобразити колонку, у вікні, що відкриється, потрібно видалити/встановити позначку біля її назви та натиснути Ок.

13. Реалізовано можливість перевірки зареєстрованого чека продажу при формуванні видаткового чека. Для перевірки потрібно ввести фіскальний номер чека продажу та натиснути кнопку Перевірити: