вгору

Cashӓlot в ефірі: що нового?

24.12.2020

Ми постійно працюємо над удосконаленням ПРРО Cashӓlot. Наразі розкажемо Вам про останні доробки у кабінеті користувача та у роботі з касою.

Зміни у кабінеті користувача Cashӓlot

1. Реалізовано довідник «Номенклатура».

У довіднику можна створювати нові записи номенклатури (натиснувши кнопку https://lh6.googleusercontent.com/stcKzHSuop7Y8XRjVxYq62hbXl2JVsK4ToCRaNjygkq_9mOxb8luGgDQb7oV9BPGQQxaRA5a2LTL1T1OkWVv8tkmK2F1vQxq8IY2xDSHBD0DQp-3nOqb0_mF7QQ0AUYdr5DgcQAa), імпортувати їх з Excel (рис. 1), а також переміщати обрані записи між вкладками Еталон https://lh5.googleusercontent.com/5HBrUGh6IMkIWQ2xkg6YiPCf2F8IzzcpgpGsI0-YjYUoj67qBU7OiFuXpvloeBxaxW3bOcB4xqXa5HUGnC_dj9S6sbVq16B2p8tGwspfA-LA_XoXRuooEO_1RKa_6jvb2C2ZfCzE, Архів https://lh4.googleusercontent.com/MyhG1j4lW-BHFPIkQQTGJ7XhmOqUhCkX8FEWci0MpiNSjiqBX7XJQNcPV6wMHtCmz0rzxfM7uoXAyXeycCElmVu8lwY_c0E8QFnIQH5Tsjp1HLiKzaqSTke3e4ak2dzYFbBlzaUe

Доробки у Кашалот

Рис.1

Крім того, за допомогою розділу можливе централізоване завантаження довідника номенклатур, формування еталонного переліку записів для синхронізації на касах та перенесення неактуальних записів в Архів.

2. Реалізовано синхронізацію локальної каси та онлайн-кабінета.

Додано механізми прийому і відправки даних за еталонними довідниками та довідником номенклатур. Ця доробка синхронізує записи довідників між касою і кабінетом користувача.

3. Для розділу «Мій бізнес» додано пункт «Налаштування», який відображається в нижній частині вікна (рис. 2).

Доробки у Кашалот

Рис. 2

Це налаштування призначене для включення і виключення наступних параметрів:

  • параметру Здійснювати синхронізацію довідників (рис. 3);

Доробки у Кашалот

Рис. 3

  • параметру Дозволити редагування еталонного довідника номенклатури;
  • параметрів Дозволити продаж за вільними цінами і Дозволити повернення за вільними цінами.

4. Доопрацьовано функціонал оновлення даних з ДПС за допомогою ключів, записаних на токенах.

Зміни по касі

1. Реалізовано можливість синхронізації довідника “Номенклатура” з кабінетом користувача (рис. 4).

Синхронізація записів довідника “Номенклатура” може виконуватися як в ручному режимі, по натисканню кнопки «Синхронізація», так і автоматично, один раз на годину (за умови збереження пароля протягом сеансу).

Доробки у Кашалот

Рис. 4

Після виконання синхронізації записів для користувача буде виведено протокол по їх завантаженню з сервера або передачі на сервер.

2. Реалізовано можливість продажу або повернення товару за «вільною ціною»: у табличній частині нового відкритого чека продажу / повернення у графі “Ціна, грн” можна ввести ціну продажу вручну з клавіатури. 

Управління цим параметром виконується в кабінеті користувача, пункт Мій бізнес – найменування ГО – Налаштування – Налаштування номенклатури. Слід встановити один з необхідних параметрів: Дозволити продаж за вільними цінами або Дозволити повернення за вільними цінами (рис. 5). За замовчуванням ці параметри вимкнені.

Доробки у Кашалот

Рис. 5

3. У програмі з’явилася можливість формування Звіту про реалізовані товари (послуги) за обраний період і по господарській одиниці. Створити такий звіт можна з головного меню (Звіти – Про реалізовані товари) (рис. 6). Також реалізовано друк звіту та експорт у Excel і у форматі *.pdf.

Доробки у Кашалот

Рис. 6

4. Доопрацьовано можливість видалення картки товару з довідника «Номенклатура», якщо товар не використовувався в зареєстрованих чеках (рис. 7).

Доробки у Кашалот

Рис. 7

5. У картці номенклатури реалізовано відображення історії цін товару (послуги) (рис. 8).

Доробки у Кашалот

Рис. 8

6. Доопрацьовано вибір формату чека для відправки на E-mail (.pdf та .jpg) (рис. 9).

Доробки у Кашалот

Рис. 9

7. До реєстру розділу «Денні Звіти» додано нові колонки «Сума продажу» і «Сума повернення», у яких відображаються відповідні суми із X-звіту та Z-звіту.

8. У картці номенклатури до переліку ставок ПДВ додано нові значення «Звільнені від оподаткування» та «Неоподатк.»

9. Для графи «Знижка, грн» відкритого нового чека додано контроль на внесену суму знижки, яка є більшою за суму вартості самого товару (знижка понад 100%).