вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за червень 2023 р.

Продовжуємо вас інформувати про новинки та основні доробки у червні 2023 року у програмі M.E.Doc. Які основні зміни у функціоналі програми? 

Первинні документи 

Реєстр електронних документів  

Для зручності користувачів на сторінці документа, що був відкритий для підписання/візування за посиланням, додано відображення ПІБ особи, підпис якої очікується. ПІБ підписантів відображається у блоці Статус. Якщо для одного типу підпису обрано декілька можливих підписантів, відображаються ПІБ всіх осіб, які були визначені такими, що можуть підписати/візувати документ. Якщо очікується підписання/візування документа кількома особами по черзі, у блоці Статус відображається ПІБ поточного підписанта, підпис якого очікується. 

Звітність  

Об’єднана звітність ПДФО та ЄСВ 

Додано можливість групового експорту документів пакетів Обєднаної звітності ПДФО та ЄСВ у обраному періоді. Для виконання групового експорту виділіть декілька головних документів пакетів «Податковий розрахунок сум доходу …» (J0500108, F0500108) та виконайте команду головного меню Файл - Експорт або команду контекстного меню Експорт. Можна виконати груповий експорт документів у форматах: для подачі в контролюючий орган, для обміну звітністю та експорт документа з квитанціями. 

Управління ролями 

Реалізовано можливість виконувати імпорт та експорт ролі. Збереження даних ролі можна виконати по натисканню кнопки Експорт ролі на панелі інструментів, попередньо виділивши назву ролі у списку ролей.  

При здійсненні експорту виконується збереження налаштування ролі у файл формату JSON, ім’я файлу відповідає назві експортованої ролі. У файлі зберігається інформація про налаштування доступу до підсистем, налаштування доступу до операцій у підсистемах та доступу до бланків документів.  

Важливо! Перелік підключених до ролі користувачів та установ не експортується. Для підсистем Реєстр податкових документів, Реєстр електронних документів та Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) не експортуються налаштування прав доступу до документів за ЄДРПОУ контрагентів.  

Імпорт ролі у програму можна виконати по натисканню кнопки Імпорт ролі на панелі інструментів. Імпортована у програму роль не містить користувачів та установ.  

Журнал подій  

Додано фіксацію подій Експорт ролі та Імпорт ролі відповідно при виконанні збереження ролі у файл та імпорту ролі у програму. 

Управління ролями – Доступ до підсистем  

Додано можливість створювати нові підприємства для користувачів, що не належать до ролі Адміністратор.  

У розділі налаштувань Доступ до підсистем назву компонента Резервне копіювання змінено на Резервне копіювання та створення організації. Якщо опцію Резервне копіювання та створення організації встановлено, користувачу доступна кнопка Створити підприємство у вікні вибору підприємства під час запуску програми. У вікні Майстра заповнення даних про підприємство користувачу доступні функції Реєстрація нового підприємства та Відновлення резервної копії.  

До уваги Адміністраторів, користувачі, для яких була активована опція Резервне копіювання у розділі Управління ролями - Доступ до підсистем, отримають можливість додавати нові підприємства. 

Зміни у довідниках 

1. Оновлено Довідник податкових пільг станом на 01.06.2023 р.  

ДПСУ затверджені нові довідники пільг:  

-  Довідник 116/1 податкових пільг, що є втратами доходів бюджету;  

-  Довідник 116/2 інших податкових пільг. 

2. Оновлено довідник Бюджетний класифікатор згідно з наказами Мінфіну від 10.05.2023 р. № 240, від 06.06.2023 р. № 298  

3. Оновлено довідник Коди території (КОАТУУ/КАТОТТГ) згідно з наказом Мінінфраструктури від 24.02023 р. № 178. 

Докладніше про всі доробки та оновлення програми M.E.Doc, реалізовані протягом червня 2023 р., читайте у релізах оновлень 11.02.108, 11.02.109, 11.02.110, 11.02.111.