вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за квітень 2023 р.

Продовжуємо вас інформувати про найважливіші бухгалтерські новини та роз’яснення контролюючих органів, надавати корисні інструкції щодо роботи з програмою M.E.Doc та приклади заповнення звітності. Всі матеріали можна знайти у Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc, а також на нашому Telegram-каналі.

Наразі розкажемо, які новинки та доробки були впроваджені у квітні 2023 року у M.E.Doc.

Первинні документи

Реєстр податкових документів

1. Доопрацьовано оновлення інформації щодо Реєстраційного ліміту ДПС при отриманні «Витягу щодо суми податку, на яку платник податку на додану вартість має право зареєструвати податкові накладні» (J/F1401206), за умови використання СКБД PostgreSQL або Oracle.

2. Налаштовано відображення значення у полі Кількість днів прострочки при використанні СКБД Oracle.

Реєстр електронних документів

 Додано можливість відправки документів у МТБ Банк.

Звітність

Реєстр звітів

 Збільшено швидкодію відкриття Реєстру звітів, що містить значну кількість документів.

Адміністрування

Відправка та прийом повідомлень

Реалізовано функцію автоматичного прийому повідомлень. Увімкнути автоматичний прийом повідомлень можна одним із способів:

-  натиснути на панелі інструментів на кнопку Автоматичний прийом повідомлень;

-  виконати команду головного меню Файл - Автоматичний прийом повідомлень.

 Після виконання команди Автоматичний прийом повідомлень у вікні, що відкриється, необхідно обрати сертифікат для розшифрування вхідних повідомлень. Автоматичний прийом повідомлень виконується кожні 10 хвилин. Вимкнення функції автоматичного прийому здійснюється при повторному натисканні на кнопку Автоматичний прийом повідомлень.

Друк документів

Доопрацьовано механізм формування та відображення PDF-файлів, що були створені за допомогою команди Друк в PDF. При створенні PDF-файлів реалізовано використання шрифтів, вбудованих у програму.

Докладніше про всі доробки та оновлення програми M.E.Doc, які були реалізовані у квітні 2023 р., читайте у релізах оновлень 11.02.104, 11.02.105.