вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за липень 2023 р.

Продовжуємо вас інформувати про новинки та основні доробки у липні 2023 року у програмі M.E.Doc.  

Основні зміни у функціоналі програми такі. 

Реєстр податкових документів 

Реалізовано можливість:  

  • створення ПН та РК нових 15-х версій за допомогою функції Створити; 
  • створення виданої ПН нової 15-ї версії на основі отриманої ПН (у тому числі на основі ПН попередніх версій) по виконанню операції Створити на основі - Створити видану ПН на основі отриманої; 
  • створення РК нової 15-ї версії на основі ПН (у тому числі на основі ПН попередніх версій) по виконанню операції Створити на основі Створити Дод.2 на основі ПН;  
  • створення зведеної виданої ПН нової 15-ї версії на основі отриманих ПН (у тому числі на основі отриманих ПН попередніх версій) по виконанню операції Створити на основі;  
  • перенесення діапазону значень лічильників номерів у періодах для ПН/РК нових 15-х версій із ПН/РК попередніх версій;  
  • перевірки відповідності ПІБ підписанта ПН/РК нових 15-х версій імені, зазначеному у сертифікаті.  

Реєстр електронних документів  

Реалізовано створення ПН нової 15-ї версії за допомогою функцій Створити на основі: 

  • Створити Податкову накладну на основі Акту;  
  • Створити Акт та Податкову накладну на основі Рахунка;  
  • Створити Видаткову накладну та Податкову накладну на основі Рахунка;  
  • Створити Податкову накладну на основі Рахунка;  
  • Створити Податкову накладну на основі Видаткової накладної.  

Реєстр податкових документів - Універсальний імпорт 

Реалізовано можливість універсального імпорту ПН/РК нової 15-ї версії. Додано системні шаблони універсального імпорту нових форм ПН/РК із Excel та DBF. 

У каталог «...\help\Стандартні шаблони для ун.імпорту ПН, дод.2» додано еталонні файли для імпорту у форматі xlsx і dbf. 

Облік акцизного податку  

Реєстр акцизних документів (пальне) / Реєстр акцизних документів (спирт етиловий)  

Реалізовано можливість:  

створення нових версій Акцизних накладних та Розрахунків коригування акцизних накладних за допомогою функції Створити; 

  створення нових версій Акцизних накладних (у тому числі на основі АН попередніх версій) за допомогою функції Створити на основі - Створити видану АН на основі отриманої;  

створення Розрахунків коригування акцизних накладних нової версії на основі Акцизних накладних (у тому числі на основі АН попередніх версій) за допомогою функції Створити на основі - Розрахунок коригування;  

створення нових версій Акцизних накладних та Розрахунків коригування акцизних накладних за допомогою функції Створити на основі - Примірник 2; перенесення діапазону значень лічильників номерів у періодах до АН/РК нових версій із АН/РК попередніх версій; 

  реалізовано автоматичну конвертацію попередніх версій АН/РК у нову версію при імпорті або копіюванні АН/РК попередніх версій.  

Також реалізовано можливість створення другого примірника АН за формами попередніх версій та другого примірника РК за формами попередніх версій на основі першого примірника відповідних АН/РК. 

Первинні документи 

Користувацькі налаштування комплектів підписів  

Реалізовано можливість відправляти первинні документи на підписання за посиланням з типом підпису Печатка.  

При налаштуванні користувацького комплекту підписів у вікні Підписант додано можливість встановлювати опцію Підписати за посиланням при виборі типу підпису Печатка. 

У вікні Підписант додано колонку E-mail, у якій відображається електронна адреса для відправки посилання.  

Облік ПДВ 

Реєстр виданих та отриманих податкових накладних 

 Реалізовано створення Додатка №1 до податкової накладної нової 15-ї версії на основі ПН нової версії (J1201015, F1201015) та/або ПН попередньої версії (J1201014, F1201014) за допомогою команди головного меню Файл - Відкрити список додатків - Додати на вкладці Видані. 

Звірка документів з ЄРПН  

Реалізовано можливість здійснення звірки документів ПН/РК нової 15-ї версії. Звірку документів з ЄРПН також можна виконати у модулі Первинні документи - Реєстр податкових документів. 

Аналітичні довідки - Аналіз товарів/послуг за кодами УКТЗЕД/ДКПП (у т.ч. ризиковими)  

Налаштовано відображення даних у розділі Аналіз товарів/послуг за кодами УКТЗЕД/ДКПП (у т.ч. ризиковими) за кодами УКТЗЕД, що відсутні в актуальному Довіднику УКТЗЕД та умовних кодів товару. 

РРО  

Реєстр документів РРО 

Налаштовано відображення документів «Ф.№1-КОРО Заява про реєстрацію книги обліку розрахункових операцій та/або розрахункової книжки» (J/F1311304), які були сформовані у попередніх версіях програми, а також, імпортовані у Реєстр документів РРО. 

Докладніше про всі доробки та оновлення програми M.E.Doc, реалізовані протягом липня 2023 р., читайте у релізах оновлень 11.02.112, 11.02.113, 11.02.114 та 11.02.115. Про нову форму ПН читайте тут.