вгору

Дайджест цікавого функціоналу від М.E.Doc за серпень 2021 р.

Розкажемо про основний корисний функціонал, який з’явився протягом серпня 2021 року.

У цій публікації розкажемо, які новинки та доробки були зроблені в серпні 2021 року у M.E.Doc.

У серпні було оновлено сертифікат для зашифрування повідомлень на ДПС. Докладніше про це – тут. Для шифрування повідомлень новим сертифікатом необхідно обов’язково оновити програму до версії 11.02.050.

Також були внесені, зокрема, такі зміни у функціоналі програми.

В розділі Звітність:

  • в Реєстрі звітів реалізована можливість оновлення дати пакета документів для комісії ДПС щодо прийняття Рішень СМКОР. Додано команду головного меню Правка - Оновити Дату документів в пакеті. На виконання команди програма запропонує підтвердити операцію оновлення дати. Після підтвердження операції у документах обраного пакета (пакетів) поле Дата звіту заповнюється поточною датою.
  • В модулі Об’єднана звітність ПДФО та ЄСВ реалізовано контроль на наявність заборонених символів під час імпорту документів пакета об'єднаної звітності у форматі DBF за допомогою команди головного меню Файл - Імпорт - Імпорт з DBF. Також доопрацьовано заповнення граф 7 та 8 на основі даних довідника Співробітники при додаванні записів у Додатку 4, відкориговано механізм копіювання Додатків консолідованих пакетів об'єднаної звітності у новий або існуючий пакет звітів.
  • В модулі Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) доопрацьовано підписання документів у форматі МСФЗ. При підписанні документа реалізовано додавання позначки часу, доопрацьовано обробку дат у форматах для різних регіональних налаштувань. Крім того, додано контролі валідації для звіту B3901702 (точка входу для банків).

В розділі Первинні документи:

  • у таблиці Реєстру податкових документів додано колонку СМКОР Дата розблокування. У колонці СМКОР Дата розблокування відображається дата розблокування лише тих ПН/РК, для яких будуть отримані відповідні Квитанції після встановлення даного оновлення.
  • Відкориговано відображення документів філій для ролей з налаштованими правами доступу до модуля Реєстр податкових документів при роботі у конфігурації M.E.Doc.Корпорація.

Для мережевого варіанту роботи відкориговано підписання документів на робочій станції з використанням токенів, які встановлені на серверній частині, та доступ до яких здійснюється через мережеве підключення.

В розділі Облік акцизного податку:

  • у Реєстрі акцизних документів (спирт етиловий)/Реєстр акцизних документів (пальне) налаштовано відображення документів відповідно до періоду, у який вони були скопійовані/імпортовані.
  • У Реєстрі акцизних документів (спирт етиловий) доопрацьовано відображення дат для документа «Довідки про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків спирту на акцизному складі виробника спирту та/або виробника окремих видів продукції» (J0210702, F0210702).

Більш докладно про всі доробки та оновлення програми M.E.Doc, які відбулись у серпні 2021 р., читайте у релізах 11.02.047, 11.02.048, 11.02.049, 11.02.050.

Ми працюємо для Вас! Слідкуйте за оновленнями M.E.Doc!