вгору

Дайджест цікавого функціоналу від M.E.Doc за вересень 2020 р.

Нагадаємо нашим читачам, що у Блозі бухгалтера, Інформері програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі щодня Ви знайдете найважливіші новини, які стосуються бухгалтерів, роз’яснення контролюючих органів, корисні інструкції щодо роботи та приклади заповнення звітності від наших експертів.

У нашій добірці розкажемо Вам, які новинки та доробки були зроблені в вересні 2020 року в M.E.Doc.

Зміни у функціоналі програми

1. У Реєстрі електронних документів/Реєстрі податкових документів розширено функціонал експорту первинних документів за допомогою команди Експорт документа з підписами (діє з оновлення 11.02.021).

Експорт документа доступний у форматах XML та PDF.

За допомогою функції Експорт документа з підписами первинний документ з накладеними електронними підписами можливо зберегти у .P7S одним файлом, або окремими (файл документа та кожен підпис комплекту в окремому файлі з розширенням .P7S).

Для збереження документів у форматах XML та PDF, у вікні Експорт документа з підписами можливо обрати один з необхідних варіантів:

  • Документ з підписами в одному файлі – документ та підписи зберігаються у одному файлі з розширенням .P7S;
  • Документ та підписи окремими файлами – файл документа та підписи з розширенням .P7S зберігаються окремими файлами в архіві .ZIP.

Також налаштовано підписання редакції електронного документа отримувачем при використанні власного комплекту підписів на шаблоні документа (з оновлення 11.02.019) та її погодження оновлення 11.02.020).

Збільшено швидкодію відправки первинних документів за допомогою Автоматичної обробки документів при використанні криптомодуля «Гряда-301» у мережевому варіанті роботи програми. Ці доопрацювання також виконано у сервісі Універсальної автоматичної обробки документівоновлення 11.02.019).

2. У Реєстрі податкових документів налаштовано збереження квитанції за допомогою кнопок Зберегти та Друк. Відповідні дії можна виконати на вкладці Відправлено контрагенту у вікні відкритих документів Податкова накладна та Розрахунок коригування.

Для документів Податкова накладна та Розрахунок коригування додано можливість вибору друку документа та квитанції при використанні функції «Друк в PDF» з Реєстру податкових документів, аналогічно функціоналу «Друк».

Відкориговано механізм прийому та обробки документів, що були створені з використанням функцій «Створити нову копію для узгодження» або «Змінити для перевідправки».

Функціонал доступний з оновлення 11.02.021.

3. У Реєстрі звітів реалізовано можливість експорту у форматі Excel для чергової партії звітів НФУ до НБУ. Нагадаємо, що експорт виконується у вікні відкритого документа Виконати додаткову програму обробки - Експорт в Excel на вкладці Наступні дії.

Експорт чергової партії звітів в форматі Excel доступний у версіях оновлення 11.02.020 та 11.02.021.

4. У Реєстрі акцизних документів (пальне) відкориговано механізм автоматичного заповнення Довідок про зведені за добу підсумкові облікові дані … (J0210401, F0210401) за звітний календарний місяць для кількох акцизних складів одночасно (з оновлення 11.02.021).

Це далеко не всі корисні налаштування та доробки в програмі, які здійснені у цьому місяці. Ми постійно працюємо над удосконаленням наших модулів, додаємо актуальні довідники та доповнюємо програму новим зручним та корисним функціоналом. Слідкуйте за оновленнями M.E.Doc!