вгору

Дайджест цікавого функціоналу від М.E.Doc за вересень 2021 р.

Ми продовжуємо Вас інформувати про основний корисний функціонал, який з’явився протягом вересня 2021 року у M.E.Doc.

Наприкінці вересня оновлено сертифікат для зашифрування повідомлень на Державну службу статистики. Увага! Для шифрування повідомлень новим сертифікатом необхідно обов’язково оновити програму до версії 11.02.054.

Крім того, чергові зміни у програмі такі.

1. В розділі Звітність:

  • у Реєстрі звітів оптимізовано швидкодію відкриття реєстру за період, у якому міститься значна кількість документів;
  • у модулі Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL) додано нову функцію Перерахувати пакет. При виклику функції для будь-якого звіту послідовно перераховуються усі звіти даного пакету, для яких встановлена відмітка «Автоматичний розрахунок». Функція доступна лише для непідписаних та невідправлених звітів.

2. У розділі Первинні документи:

у Реєстрі податкових документів:

  • налаштовано відображення статусу Реєстрація зупинена для ПН, реєстрацію яких було призупинено з причини наявності критеріїв оцінки ризиків СМКОР;
  • реалізована можливість повторної відправки на реєстрацію документа з додатковим другим підписом, який чинний на дату надходження ПН/РК на реєстрацію, для відхилених у ДПС ПН/РК (що реєструються відправником), якщо присутня негативна Квитанція №1 про відхилення з причини нечинного або відкликаного сертифіката (з оновлення 11.02.052).

На вкладці Наступні дії додано команди Підписати другим чинним підписом та Відправити в ДПС.

Команди доступні після виконання функції Продовжити обробку документа.

На виконання команди Підписати другим чинним підписом відкривається вікно Підпис для накладання підписів згідно з налаштованим комплектом для даного бланка.

Після підписання документа всіма підписами комплекту він набуває статусу Готовий до відправки з можливістю повторно відправити документ у контролюючий орган.

Для відхилених у ДПС РК (які реєструються отримувачем), у разі негативної Квитанції №1 з вказаних вище причин, для відправника (продавця) також реалізована можливість повторної відправки документа контрагенту з додатковим другим підписом, який чинний на дату надходження ПН/РК на реєстрацію.

Підписання додатковим другим підписом виконується аналогічно.

У модулі Автоматична обробка документів:

  • в Журналі автоматичної обробки додано фіксацію кількості контрагентів, для яких успішно оновлені сертифікати, та кількості контрагентів, для яких неможливо завантажити сертифікати, при виконанні операції оновлення сертифікатів, довідників контрагентів та адресної книги у розділі Відправка первинних документів автообробником контрагенту. Ці доопрацювання також виконано у сервісі Універсальної автоматичної обробки документів;
  • у вікні Вибір сертифікатів для запуску автоматичної обробки (шифрування) додана можливість групового зняття відміток за допомогою кнопки Прибрати відмітки.

3. У розділі Облік акцизного податку оптимізовано формування звітів на основі даних, отриманих для довідників Показники рівнемірів/витратомірів:

- J0210401 Довідка про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального;

- F0210401 Довідка про зведені за добу підсумкові облікові дані щодо обсягів обігу (отримання/відпуску) та залишків пального на акцизному складі пального.

Докладніше про всі доробки та оновлення програми M.E.Doc, які відбулись протягом вересня 2021 р., читайте у релізах 11.02.051, 11.02.052, 11.02.053, 11.02.054.

Ми працюємо для Вас! Слідкуйте за оновленнями M.E.Doc!