вгору

Декларацію з рентної плати змінять: доопрацьовано проект наказу Мінфіну

ДПСУ оприлюднила доопрацьований проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з рентної плати» (далі – Проект наказу).

Проект наказу розроблено з метою підвищення ефективності адміністрування контролюючими органами рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів.

Що передбачено?

Згідно з пояснювальною запискою Проектом наказу запропоновано внести зміни до Податкової декларації, якими доповнити:

1) розрахунок з рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування (додаток 8 до Податкової декларації), та розрахунок з рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів (крім рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування) (додаток 9 до Податкової декларації) позиціями, що відображатимуть інформацію щодо:

  • виду та діаметру лісової породи деревини, що вирубується, а також місцезнаходження лісової ділянки, на якій здійснюється вирубка такої породи;
  • відомостей матеріально-грошової оцінки лісосіки, на якій лісокористувачами здійснюється використання лісових ресурсів,
  • дозвільного документа, яким надається право лісокористувачам на використання лісових ресурсів;

2) Податкову декларацію новим додатком 17 «Кодифікатор видів спеціального використання лісових ресурсів», яким передбачено присвоїти окремий код для кожного виду спеціального використання лісових ресурсів.

Окрім того, Проектом наказу запропоновано привести Податкову декларацію у відповідність до вимог абз. першого п. 41 розд. ІІ Типової інструкції з діловодства в міністерствах, інших центральних та місцевих органах виконавчої влади, затвердженої постановою КМУ від 17.01.2018 р. № 55.

Планується, що цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.