вгору

ДФСУ запустила окремий Реєстр податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена

ДФС України запустила окремий Реєстр податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена.

Реєстр разміщено у відкритій частині Електронного кабинету

Протягом місяця з дня набрання чинності Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабміну від 21.02.2018 р. № 117 (далі – Порядок), окремий Реєстр податкових накладних / розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена, функціонує в тестовому режимі.

Нагадаємо, що Порядок набрав чинності 22.03.2018 року.

На період тестування окремого Реєстру податкових накладних / розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена, рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Реєстрі набирають чинності з дня їх прийняття. Рішення комісій регіонального та центрального рівнів у період функціонування окремого Реєстру податкових накладних / розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена, в тестовому режимі приймаються та надсилаються платнику податку без реєстрації в такому Реєстрі (п. 25 Порядку).

Зверніть увагу! Згідно з Порядком, коли період тестування Реєстру закінчиться, прийняті рішення комісій регіонального та центрального рівнів набувають чинності після реєстрації їх в електронному Реєстрі зупинених податкових накладних (п. 22 Порядку).

Податкові накладні/розрахунки коригування повинні розблоковані, якщо не прийнято та/або не зареєстровано в окремому Реєстрі рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК в Реєстрі комісією регіонального рівня протягом 5 робочих днів (стосовно платників, обсяг постачання у яких менше 30 млн. грн.) або протягом 7 робочих днів (стосовно платників, обсяг постачання у яких більше 30 млн. грн. включно).

Докладно про це читайте на сайті.