вгору

До Порядку розстрочення грошових зобов'язань внесуть зміни - проект від Мінфіну

ДПСУ на своєму сайті оприлюднила проект наказу Мінфіну «Про внесення змін до Порядку ведення та форми Реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань чи податкового боргу» (далі - проект наказу). 

Проект наказу розроблено з метою приведення Порядку ведення Реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань чи податкового боргу, а також форми Реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань чи податкового боргу, затверджених наказом Мінфіну від 30.05.2017 р. № 540 (далі - наказ № 540), у відповідність до Закону України «Про публічні електронні реєстри» від 18.11.2021 р. № 1907-IX (далі - Закон № 1907-IX). 

Проектом наказу пропонується актуалізувати затверджений наказом № 540 Порядок ведення Реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань чи податкового боргу та його форму, визначивши механізм формування, ведення, доступу, процедуру функціонування та оприлюднення Реєстру заяв. 

Крім того, планується доповнити Порядок обов’язковими загальними вимогами, встановленими Законом № 1907-IX до усіх реєстрів, у т. ч. Реєстру заяв про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань чи податкового боргу, зокрема щодо держателя, технічного адміністратора, створювача публічного електронного реєстру тощо. 

Цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.