вгору

До уваги бізнесу – зміни в правилах перетину державного кордону

Відповідно до інформації, отриманої від Міністерства інфраструктури України, запланованими є 2 зміни, які вплинуть на транспортні перевезення та подорожі до 30 європейських країн. 

Перша – Система в’їзду-виїзду (EES), яка вимагає від усіх громадян країн, що не є державами-членами ЄС, реєструвати свої відбитки пальців та зображення обличчя на кордоні. Її буде запроваджено восени 2024 року. Ці нововведення вимагатимуть від транспортних компаній внесення змін до своїх систем бронювання та реєстрації пасажирів, адаптації до нових вимог з безпеки та перевірки документів. 

Друга – Європейська інформаційна система авторизації подорожей, схожа з американською ESTA. Авторизація через ETIAS буде вимагатися від усіх громадян подати онлайн-заявку до початку своєї подорожі та сплатити збір у розмірі 7 євро. ETIAS буде запроваджено в середині 2025 року для в’їзду до 30 європейських країн. 

Тож врахуйте дані нововведення у своїй роботі, зокрема, і в підготовці транспортних компаній, перевізників до нових вимог від ЄС. 

Про це повідомлено на сайті Європейської Бізнес Асоціації.