вгору

Доступ до держреєстрів на деяких територіях активних бойових дій буде відновлено найближчим часом – Мінреінтеграції

Відповідно до наказу Мінреінтеграції від 13.07.2023 р. № 199 (далі – Наказ № 199) внесено чергові зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Зокрема, один із розділів Переліку доповнено новим пунктом: «Території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси». 

Згідно з Наказом № 199, до цього пункту увійшли: Нікопольська та Марганецька територіальні громади Дніпропетровської області, Костянтинівська міська територіальна громада Донецької області, місто Очаків Очаківської міської територіальної громади Миколаївської області й території Бериславського, Каховського та Херсонського районів Херсонської області. 

Таким чином, на цих територіях дозволено діяльність користувачів реєстрів, а їхні мешканці отримають доступ до адміністративних послуг. 

До відома! Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, був затверджений у грудні 2022 року та періодично оновлюється. Зміни до нього вносяться за погодженням із Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій. 

Про це інформує Мінреінтеграції. 

Наказ № 199 офіційно опубліковано в «Офіційному віснику» № 63 від 21.07.2023 р. та з цієї дати набрав чинності. 

Раніше повідомлялося, що на територіях активних бойових дій і на ТОТ блокуються реєстри та забороняються аукціони для продажу об’єктів малої приватизації.