вгору

ДРС затвердила план перевірок на 2024 рік

Державна регулятивна служба України оприлюднила наказ від 14.11.2023 р. № 183 «Про затвердження Плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) органів державного нагляду (контролю) на 2024 рік». 

Водночас, у відповідності до наказу ДРС від 29.11.2022 № 204 «Про обмеження доступу до відомостей інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю)» доступ до Системи надається тільки працівникам органів ДНК та ДРС. 

Отже, переглянути план перевірок на порталі ДРС наразі не можна. 

Нагадаємо нашим читачам, що протягом війни діють обмеження щодо перевірок, встановлені  постановою Уряду від 13.03.2022 р. № 303 (далі – Постанова № 303).  

Згідно зі змінами до Постанови № 303, визначені постановою від 07.11.2023 р. № 1167, протягом періоду воєнного стану за наявності загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави: 

  • планові та позапланові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, законодавства у відповідних сферах та ліцензійних умов здійснюються за рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг; 
  • позапланові заходи державного нагляду (контролю) у сфері організації та проведення азартних ігор (у тому числі фактичні перевірки методом контрольних закупок) та у лотерейній сфері – за рішенням Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей.