вгору

Форми довідок щодо потреби в спирті етиловому та його цільового використання: є проєкт наказу

ДПС оприлюднила проєкт наказу Мінфіну «Про затвердження форми Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції та форми Довідки про цільове використання спирту етилового» (додається) (далі – Проєкт наказу).

Проєкт наказу розроблено з метою приведення форм вказаних довідок у відповідність з чинними нормами Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, авальованих банком (податкових розписок), що видаються до отримання з акцизного складу спирту етилового неденатурованого, спирту етилового денатурованого (технічного) та біоетанолу, які використовуються суб’єктами господарювання для виробництва окремих видів продукції, затвердженого постановою КМУ від 27.12.2010 р. № 1257 ( далі – Порядок № 1257).

Постановою КМУ від 19.06.2019 р. № 545 внесено зміни до п. п. 10 та 11 Порядку № 1257, згідно з якими форми Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції та форми Довідки про цільове використання спирту етилового затверджуються Мінфіном.

Наразі вказані форми довідок затверджено наказом ДПАУ від 19.04.2011 р. № 224 (далі – Наказ № 224).

Проєктом наказу пропонується:

  • затвердити:

форму Довідки про прогнозований обсяг потреби в спирті етиловому для виготовлення окремих видів продукції;

форму Довідки про цільове використання спирту етилового.

  • визнати таким, що втратив чинність, Наказ № 224.

Планується, що у разі прийняття, цей наказ набере чинності через 30 днів з дня його офіційного опублікування.