вгору

Форс-мажорні обставини через страйк засвідчуватиме ТПП

Торгово-промислова палата (далі – ТПП) засвідчуватиме форс-мажор через страйк. Як зазначено на сайті ТПП: До системи ТПП надходять численні звернення від суб’єктів господарської діяльності стосовно можливості вважати блокування проїзду вантажних транспортних засобів через польсько-український кордон форс-мажорними обставинами (обставинами непереборної сили)”. 

Відповідно до ч. 2 ст. 14-1 Закону України «Про торгово-промислові палати в Україні» від 02.12.1997 р. № 671/97-ВР, до переліку форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) відносяться, зокрема, блокада, страйк, тощо. 

Тобто, у разі порушення строків виконання зобов’язання внаслідок відповідних обмежень (блокування проїзду вантажних транспортних засобів), така обставина може бути віднесена до форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили). 

Крім того, Київська ТПП повідомила: якщо на виконання ваших зобов’язань вплинуло ускладнення руху на кордоні з боку Польщі, їх фахівці проводять консультації для суб’єктів господарювання та надають послуги із засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) за вищевказаними обставинами.  

Повідомлення щодо ускладнення руху на кордоні з боку Польщі розміщено на сайті Мінінфраструктури. 

Подробиці щодо ускладнення руху на кордоні з боку Польщі на сайті Держприкордонслужби – тут.  

З офіційним повідомленням Прикордонної служби Польщі ви можете ознайомитися за посиланням.  

Заява та інші документи із засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) - за посиланням.  

Звертайтесь за контактами: тел.: (044) 482-04-38, (044) 482-39-71.