вгору

Як єдиннику отримати довідку про доходи за бажаний період?

Платники єдиного податку мають право для отримання довідки про доходи подавати до фіскального органу податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період.

При цьому, подання такої декларації не звільняє платника єдиного податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду.

Для отримання платником єдиного податку довідки про доходи за інший, аніж квартальний (річний) звітний період, декларація подається із позначкою «Довідково».

Така податкова декларація не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов’язання.

В полі «місяць» поля 02 декларації через тире проставляється арабськими цифрами порядковий номер першого місяця й останнього місяця (включно), за який подається така декларація.

У полі «рік» поля 02 арабськими цифрами проставляється рік, за який подається така декларація.

Зазначена норма визначена п. 296.8 Податкового кодексу України.

Про це нагадало ГУ ДФС у Запорізькій області.

У випадку, коли декларація подається за один місяць, у полі «місяць» вказується номер календарного місяця, за який подається декларація з позначкою «Довідково».

Розділ V «Визначення податкових зобов’язань по єдиному податку» декларації фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку, що подає декларацію з позначкою «Довідково», не заповнюється. Про це податківці повідомили в Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 107.08.

До відома!

Для отримання довідки про доходи фізособа-підприємець має подати до контролюючого органу письмову заяву довільної форми. Заява повинна містити достатню інформацію про особу, яка звертається за довідкою про доходи, мати предмет запиту та бути підписаною такою особою.

Відповідно до ст. 20 Закону України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 р. № 393/96-ВР довідка про доходи видається не пізніше 15 календарних днів від дня отримання заяви ЗІР», категорія 140.06).