вгору

Як отримати дублікат ліцензії?

Роздрібна та оптова торгівля на території України алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пальним та зберігання пального здійснюється за наявності у суб’єктів господарювання всіх форм власності (у т. ч. числі іноземних, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) ліцензії. Це визначено ст. 15 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовується в електронних сигаретах, та пального» від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР (далі – Закон № 481). 

У разі втрати або пошкодження ліцензії орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання (у т. ч. іноземного суб’єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) протягом трьох робочих днів видає суб’єкту господарювання (у т.ч. іноземному, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) дублікат ліцензії. 

Строк дії дубліката ліцензії не може перевищувати строку дії, зазначеного у втраченій або пошкодженій ліцензії. 

За видачу дубліката ліцензії на оптову торгівлю, роздрібну торгівлю, зберігання справляється плата у розмірі 780 грн, яка зараховується до бюджету згідно з чинним законодавством. 

Про це нагадало ГУ ДПС в Одеській області. 

До відома користувачів M.E.Doc! Усі форми заяв щодо ліцензій наявні у програмі, зокрема: 

  • Заява щодо ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновим виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах (J/F1303403); 
  • Заява щодо ліцензії на право оптової торгівлі спиртом, алкогольними напоями, тютюновим виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах (J/F1303103); 
  • Заява щодо додатку до ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями, тютюновим виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах (J/F1303203). 

Для видачі дубліката ліцензії слід проставити відмітку у розд. 6 «Дія» відповідної форми заяви (рис. 1). 

Рис. 1