вгору

Керівник мобілізований та внести зміни в ЄДР про нового керівника немає можливості: як підписати e-звітність?

Інформація про зміну керівника юрособи може бути проведена ДПС на підставі відповідних відомостей, отриманих з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР). 

Разом з тим, під час внесення до ЄДР відомостей про керівника юрособи та про інших осіб (за наявності), які можуть вчиняти дії від імені юрособи, можуть вноситись дані про наявність обмежень щодо представництва юрособи. Наприклад, «опис обмежень» може містити дані про тимчасове зупинення дії трудового договору з керівником до закінчення терміну (строку) перебування на військовій службі у зв’язку з призовом за мобілізацією та тимчасове покладення обов’язків керівника на іншу особу. 

У такому випадку та оскільки відомості стосовно «опису обмежень» керівника юрособи у порядку інформаційної взаємодії не надходять з ЄДР до ДПС, дані про керівника можуть бути змінені на особу, яка згідно з «описом обмежень» в ЄДР тимчасово виконує обов’язки керівника, за зверненням платника податків до ДПС за основним місцем обліку. 

Про це інформує ГУ ДПС в Івано-Франківській області.