вгору

Коли потрібно замінити довідку №34-ОПП і як це зробити?

Нагадаємо нашим читачам, що Довідка про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню в ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (ф. № 34-ОПП), надається таким платникам податків: 

  • фізичним особам, які здійснюють незалежну професійну діяльність: адвокатам, нотаріусам, приватним виконавцям, судовим експертам, арбітражним керуючим тощо; 
  • нерезидентам (іноземним юридичним компаніям, організаціям), у тому числі постійним представництвам нерезидента, що включено до реєстру платників податків - нерезидентів із ознакою платника податку на прибуток, дипломатичним місіям та іноземним юридичним особам — виконавцям проєктів (програм) міжнародної технічної допомоги, представництв донорських установ в Україні; 
  • військовим частинам; 
  • уповноваженим особам договорів про спільну діяльність та управителям майна. 

Порядок внесення змін до облікових даних платників податків встановлено п. 9.4 розд. ІХ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588 (далі – Порядок № 1588). 

Так, у разі внесення змін у дані, що вказуються у довідці за ф. № 34-ОПП, державна податкова інспекція, яка є структурним підрозділом контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків видає платнику податків нову довідку про взяття на облік. 

Це дані щодо найменування (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності)), місцезнаходження (місце проживання) платника податків, керівника, контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків тощо. 

У разі потреби платник податків може отримати дублікат або копію довідки за ф. № 34-ОПП, подавши запит: 

  • за формою № 34-ОПН; 
  • до будь-якого контролюючого органу або державної податкової інспекції; 
  • в один із таких способів: особисто платником податків або представником, уповноваженою на це особою; поштою; через Електронний кабінет в електронній формі. 

Про це повідомили податківці ГУ ДПС у Одеській області. 

До відома наших користувачів, подати запит за ф. 34-ОПП (ідентифікатор форми – J/F1315501) до контролюючого органу можна у програмі M.E.Doc.