вгору

Корпоратив для працівників: що з оподатковуваним доходом?

Податківці нагадали, чи включається вартість святкового вечора (банкету, корпоративу), який проводиться працедавцем для своїх працівників, до загального місячного оподатковуваного доходу цих працівників.

Додаткові блага – кошти, матеріальні чи нематеріальні цінності, послуги, інші види доходу, що виплачуються (надаються) платнику податку податковим агентом, якщо такий дохід не є зарплатою та не пов’язаний з виконанням обов’язків трудового найму або не є винагородою за цивільно-правовими договорами (угодами), укладеними з таким платником податку (крім випадків, прямо передбачених нормами р. IV Податкового кодексу України; далі – ПКУ). Це визначено пп. 14.1.47 ПКУ.

При цьому, до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо, зокрема, у вигляді вартості майна та харчування, безоплатно отриманого платником податку, крім випадків, визначених ПКУ для оподаткування прибутку підприємств (пп. «б» пп. 164.2.17 ПКУ).

Зверніть увагу! Оподаткування доходів фізичних осіб, у т. ч. одержаних у вигляді додаткового блага, виходячи з положень ПКУ, розглядається лише у разі їх одержання безпосередньо конкретним платником податку.

Таким чином, вартість святкового вечора (банкету, корпоративу), який проводиться працедавцем для своїх працівників, не включається до складу загального місячного оподатковуваного доходу цих працівників.

Про це інформує Східне міжрегіональне управління ДПС з ВПП.

Відповідь розміщено також на Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 103.02.