вгору

Новий модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат іХBRL)

Триває перехід України на новий формат ХBRL, який потрібно буде застосовувати майже 5000 підприємств при поданні фінансової звітності у 2020 році.

M.E.Doc також не залишився осторонь таких важливих нововведень. Ми завершуємо розробку нового модуля Фінансова звітність за МСФЗ (формат іХBRL), який вийде вже у найближчих оновленнях.

Даний модуль стане у нагоді тим підприємствам, які складають фінансову звітність за міжнародними стандартами фінансової звітності. Адже такі підприємства у 2020 році відповідно до норм чинного законодавства почнуть звітувати до Системи фінансової звітності в форматі XBRL.

Модуль Фінансова звітність за МСФЗ (формат іХBRL) буде знаходитись у розділі Звітність.

Новий модуль призначений для того, щоб максимально спростити процес формування та подання фінансової звітності за МСФЗ у форматі іХBRL до Центру збору фінансової звітності, операційне управління яким здійснюється НКЦПФР.

Основні переваги цього модуля такі:

  1. автоматичний процес обміну інформацією між аудитором та підприємством для підтвердження даних, зазначених у фінансовій звітності, та створення звіту аудитора, а також підписання пакету фінансової звітності разом із звітом аудитора;
  2. можливість заповнення великих таблиць звіту через майстер заповнення форм;
  3. експорт документів у PDF-формат, що надає можливість оприлюднення річної фінансової звітності на власній веб-сторінці відповідно до вимог чинного законодавства України;
  4. перевірка одночасно усього пакету звітності.

Докладно про те, як працювати у новому модулі, – у найближчих публікаціях.

З приводу питань, що виникають, – пишіть на адресу: [email protected].