вгору

Одна з найпоширеніших помилок, яку допускають платники податків з плати за землю

ДПСУ встановлено одну з найпоширеніших помилок, яку допускають платники податків під час складання податкової декларації з плати за землю (далі - Декларація). Ця помилка стосується некоректного декларування площі земельної ділянки. 

Декларація заповнюється з урахуванням приміток, які містяться у самій формі Декларації, що затверджена наказом Мінфіну від 16.06.2015 р. № 560

Зверніть увагу! У колонці 12* розділу І Декларації необхідно зазначати площу земельної ділянки у гектарах (з чотирма десятковими знаками, примітка: в 1 гектарі - 10 000 кв. м.), якщо земельна ділянка розташована за межами населеного пункту, та у колонці 13* розділу І Декларації - в квадратних метрах (з двома десятковими знаками), якщо земельна ділянка розташована в межах населеного пункту. Аналогічного заповнення потребують і колонки 13 та 14 розділу ІІ Декларації. 

* - В роз'ясненні ДПСУ зазначено колонки 11 та 12 розділу І Декларації. 

Важливо! По одному кадастровому номеру не допускається заповнення показників площі землі одночасно в колонках 12* та 13* розділу І та колонках 13 та 14 розділу ІІ Декларації. 

ДПСУ зазначають, що допущення платником податків таких помилок при складанні Декларації має негативний вплив на позитивну історію платника в процесі реєстрації ПН/РК. 

Про це зазначено на сайті ДПСУ. 

Нагадаємо, що в програмі M.E.Doc користувачі можуть з легкістю заповнити Декларацію з плати за землю (ідентифікатор форми - J/F0602007).  

Коректно заповнені показники площі земельної ділянки в Декларації виглядатимуть так: 

сплата за землю, подання декларації

Нагадаємо, що не допускається заповнення показників площі землі одночасно в колонках 12 та 13 розділу І Декларації по одному кадастровому номеру.