вгору

Оновлені форми реєстраційних документів для платників єдиного податку від Мінфіну

Мінфін наказом від 11.09.2024 р. № 440 вніс зміни до наказу Мінфіну від 16.07.2019 р. № 308 (далі - наказ № 440). Наказ зареєстровано на сайті Мінюсту  25.09.2024 р. № 1443/42788. 

Наказом № 440 вносяться зміни до форми: 

  • заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, виклавши її в новій редакції. 

Змінами передбачено можливість платника єдиного податку самостійно відмовитись від застосування спрощеної системи оподаткування у разі набуття ними статусу резидента Дія Сіті. 

  • розрахунку доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування. 

У пп. 5.1 слова “доходи у грошовій формі (готівковій та/або безготівковій)” замінено словами “доходи в грошовій формі (готівковій або безготівковій, у т. ч. з використанням електронних грошей)”. 

Примітку * до форми викладено у такій редакції: “Для громадян України, до паспортів яких внесена відмітка, що свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта”; 

  • запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку. 

Примітку * до форми викладено у такій редакції: “Для громадян України, до паспортів яких внесена відмітка, що свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта”; 

  • витягу з реєстру платників єдиного податку. 

Примітку * до форми викладено у такій редакції: “Для громадян України, до паспортів яких внесена відмітка, що свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією (за наявності) та номером паспорта”. 

У тексті цієї форми після слів “по батькові” доповнити словами “(за наявності)”. 

Слово “П. І. Б” замінити словами “Власне ім'я та прізвище”. 

Зазначений наказ на момент написання матеріалу не опубліковано. Цей наказ набирає чинності через 60 днів з дня його офіційного опублікування. 

Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (ідентифікатор форми - J/F0102003), розрахунок доходу за попередній календарний рік, що передує року переходу на спрощену систему оподаткування (ідентифікатор форми - J/F0102103), запит про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку; (ідентифікатор форми - J/F1302101), витяг з реєстру платників єдиного податку  (ідентифікатор форми - J/F1402101), з урахуванням всіх змін, можна легко подавати в програмі M.E.Doc.