вгору

Підтримка українського бізнесу під час війни

На виконання доручення Президента В. Зеленського Уряд сформував пакет рішень, які мають підтримати український бізнес під час війни. Про це зазначив Прем’єр-міністр Д. Шмигаль у своєму відеозверненні 7 березня.

«Ми звільнимо від сплати ЄСВ фізичних осіб-підприємців 1 та 2 групи на час воєнного стану та протягом року після його завершення. Звільнимо підприємства та фізичних осіб-підприємців 3 групи від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав ЗСУ, інших збройних формувань (в тому числі територіальної оборони). Збір буде сплачено за рахунок держави», – підкреслив Д. Шмигаль.

Крім того, Уряд відтермінує сплату податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити, та відкладе впровадження РРО для всіх фізосіб-підприємців.

«Уряд скасує всі заходи ринкового та споживчого нагляду у всіх питаннях, крім регулювання цін та контролю за ціноутворення. Також вже встановлено мораторій на проведення перевірок всіх видів для бізнесу», – зазначив очільник Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, всі ці рішення та низка інших додаткових рішень, які необхідні для того, аби цей пакет підтримки запрацював, – уже ухвалені, або будуть ухвалені органами влади найближчим часом.

Про це повідомлено на Урядовому порталі.