вгору

Платники мають право зареєструвати другий примірник акцизної накладної на розподіл пального

Звертаємо увагу платників акцизного податку, що за повідомленням ДПСУ: з 28.10.2019 року розпочато реєстрацію другого примірника акцизної накладної на розподіл пального.

Нагадаємо, що Законом України від 20.09.2019 р. № 129-ІХ (далі – Закон №129) було доповнено підрозділ 5 розділу XX ПКУ пунктом 28, відповідно до якого платники податку мають право зареєструвати в ЄРАН другий примірник акцизних накладних, складених у порядку, передбаченому п. 23 підрозд. 5 розд. XX ПКУ, за умови, що перший примірник такої акцизної накладної зареєстрований в ЄРАН згідно з п. 23 цього підрозділу.

У разі зазначення в АН, складеній відповідно до п. 23 підрозділу 5 розділу XX ПКУ, перший примірник якої зареєстрований в ЄРАН, а другий примірник не зареєстрований в ЄРАН, помилкових реквізитів особи, що отримує пальне, або у визначених у підпунктах "з" та "и" п. 231.1 ПКУ реквізитах акцизного складу або акцизного складу пересувного, на який отримано пальне:

а) платник, який склав перший примірник АН, складає другий примірник такої накладної, в якому зазначає правильні реквізити особи, що отримує пальне, або акцизного складу/акцизного складу пересувного, на який отримано пальне, та в день складання направляє такий примірник особі, що отримує пальне;

б) особа, що отримує пальне, реєструє другий примірник акцизної накладної в ЄРАН не пізніше трьох календарних днів, після дня отримання другого примірника АН.

Зазначені зміни до ПКУ, внесені Законом № 129, набрали чинності з 20.10.2019 року (з дня, наступного за днем опублікування цього Закону).

Про інші зміни, внесені Законом №129 до ПКУ, які стосуються платників акцизного податку, читайте у матеріалі.