вгору

Повідомлення за ф. № 20-ОПП оновлено

Податківці інформують про оновлення форми Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткування або через які провадиться діяльність (далі – Повідомлення за формою № 20-ОПП).

Відтепер замість коду за КОАТУУ (класифікатор об’єктів адміністративно-територіального устрою України) в Повідомленні за формою №20-ОПП необхідно зазначати код КАТОТТГ (кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад).

Зверніть увагу! Подавати Повідомлення за формою № 20-ОПП з позначкою «зміни» необхідно лише у разі виникнення змін у відомостях про об’єкти оподаткування. Якщо зміни у відомостях про сам об’єкт оподаткування відсутні – подавати Повідомлення за формою № 20-ОПП з метою зміни значення коду КОАТУУ на новий код КАТОТТГ не потрібно.

Також у новій формі Повідомлення (ідентифікатор форми J/F1312004) варто враховувати такі особливості заповнення:

при внесенні платником інформації про місцезнаходження об’єкта оподаткування можна використовувати:

  Дозволені символи, літери та розділові знаки
Літери українського алфавіту (прописні та рядкові) А, а, Б, б тощо
Цифри

Арабські (1...9, 0)

Римські (I, II, III, IV,V,VI, VII, VIII, IX, X, L, C, D, M)

Розділові знаки та символи Розділові знаки: будь-які подвійні лапки (" ",“ ”, « »), дужки (), крапка (.), кома (,), двокрапка (:), тире (–), скісна риска (/), знак оклику (!), знак питання (?), а також апостроф ('), дефіс (-),  номер (N), плюс (+), знак рівняння (=), зірочка (*), символи @, &.

Аналогічні символи, що використовуються для відображення місцезнаходження об’єкта оподаткування, а крім того – літери латинського алфавіту – як прописні, так і рядкові, слід використовувати при внесенні інформації про найменування об’єкта оподаткування.

Зверніть увагу! Інші розділові знаки та символи використовувати неможна.

Нова форма Повідомлення – вже в оновленні M.E.Doc (версія 11.02.066).