вгору

Прибуток підприємств, що працюють на оборону, включено у ціну поставлених товарів і послуг: ВРУ прийнято законопроект №10454

ВРУ прийняла проект Закону “Про внесення змін до Закону України “Про оборонні закупівлі” щодо удосконалення правового регулювання ціноутворення в оборонних закупівлях під час дії правового режиму воєнного стану” від 01.02.2024 р. № 10454 (далі - законопроект № 10454). 

Законопроектом № 10454 пропонується:  

  • в разі придбання товарів, робіт і послуг для потреб безпеки та оборони за неконкурентною процедурою або без проведення процедури закупівель, рівень прибутку не може перевищувати граничного рівня прибутку, встановленого Урядом; 
  • для випадків, де рівень прибутку Урядом не був встановлений, ціна мала визначатися відповідно до пропозиції виконавця з урахуванням прибутку такого виконавця. 

 

Такі норми застосовуються до всіх держконтрактів з оборонних закупівель, укладених за неконкурентною процедурою або без процедури за весь час дії воєнного стану.  

Тобто, законопроект №10454 має ретроспективний напрям, що дозволятиме правоохоронним органам закрити справи, порушені раніше через неузгодженість нормативного поля. 

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. 

Про це зазначено на сайті Мінекономіки.