вгору

Скасовано норми витрат палива та мастильних матеріалів

Мінінфраструктури України наказом “Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Мінтранспорту України від 10 лютого 1998 року № 43” від 02.11.2023 р. № 1011 (далі - наказ № 1011) скасувало дію наказу Міністерства транспорту України «Про затвердження норм витрат палива та мастильних матеріалів на автомобільному транспорті» від 10.02.1998 р. № 43.  

Як зазначено в інформаційній довідці до наказу №1011, на сьогодні норми не враховують показників для суттєвої кількості нових моделей колісних транспортних  засобів, виробництво яких налагоджено вже після затвердження даних норм, що спричиняє надходження численних звернень від суб’єктів господарювання щодо необхідності їх актуалізації.  

Крім того, у Мінінфраструктури відсутні повноваження щодо внесення змін до даних Норм, тож пропонується визначити таким, що втратив чинність, наказ Мінтранспорту України від 10.02.1998 № 43 «Про затвердження норм витрат палива та мастильних матеріалів на автомобільному транспорті».  

Однак з метою подальшого врегулювання зазначеного питання, Мінінфраструктури спільно з ДП «ДержавтотрансНДІпроект» опрацьовується пропозиція щодо розроблення проекту державного стандарту України у сфері нормування витрат палива на автомобільному транспорті.