вгору

Продовжуючи цикл публікацій щодо звіту про фінансові рахунки (звіт CRS), розглянемо, як створити коригуючий Звіт CRS на основі існуючого.  

Для створення коригуючого Звіту CRS на основі існуючого у реєстрі зі звітами виділіть Звіт, на основі якого потрібно створити коригуючий, та натисніть іконку  Створити коригуючий звіт (рис. 1): 

створення коригуючого Звіту CRS 

Рис. 1 

Відкриється вікно Створення коригуючого звіту. Для вибору типу даних про ПФУ встановіть відповідну опцію (рис. 2): 

створення коригуючого Звіту CRS

Рис. 2 

Нагадаємо, що:  

  • OECD0 – повторно надіслані дані (використовується в разі повторного надсилання даних в блоці «Підзвітна Фінансова Установа»; 
  • ОECD2 – скориговані дані; 
  • ОECD3 – видалення даних. 

Якщо ви обрали тип даних про ПФУ – OECD0, у наступному вікні оберіть рахунок. Для цього встановіть позначку на початку рядка, що відповідає рахунку. Натисніть Продовжити (рис. 3) 

створення коригуючого Звіту CRS

Рис. 3 

Якщо обрано тип даних про ПФУ OECD0, але не обрано рахунок, кнопка Продовжити буде неактивна.  

Якщо ви обрали тип даних про ПФУ OECD2 або OECD3, вибір рахунку для коригування необов’язковий. У такому випадку можна перейти до наступного етапу, натиснувши Продовжити 

Відкриється вікно Коригуючого звіту (рис. 4):  

створення коригуючого Звіту CRS

Рис. 4 

В коригуючому звіті автоматично заповнюються поля:  

  • Тип звіту – зазначається код – CRS702.  
  • В блоках звіту “Інформація про звіт” та “Підзвітна фінансова установа” автоматично підтягуються дані зі звіту, на основі якого створюється коригуючий звіт.  

У блоці Підзвітна фінансова установа 

  • Тип даних – зазначається код, який обрано у вікні створення коригуючого звіту;  
  • Унікальний ідентифікатор блоку даних – під час створення коригуючого звіту ідентифікатор формується системою автоматично наступним чином:  

- якщо тип даних про ПФУ коригуючого звіту – OECD0, то ідентифікатор блоку даних коригуючого звіту дорівнює ідентифікатору блоку даних звіту, на основі якого було створено коригуючий звіт;  

- якщо тип даних про ПФУ коригуючого звіту – OECD2 або OECD3, то ідентифікатор блоку даних формується автоматично системою після збереження Звіту. 

У разі виправлення (або видалення) інформації присвоюється новий Унікальний ідентифікатор блоку даних, на який можна буде посилатися в подальшому.  

Унікальний ідентифікатор попереднього блоку даних – під час створення коригуючого звіту заповнюється системою автоматично наступним чином:  

  • якщо тип даних про ПФУ коригуючого звіту OECD0, то Унікальний ідентифікатор попереднього блоку даних не заповнюється;  
  • якщо тип даних про ПФУ коригуючого звіту OECD2 або OECD3, то Унікальний ідентифікатор попереднього блоку даних коригуючого звіту дорівнює ідентифікатору блоку даних звіту, на основі якого було створено коригуючий.  

У блоці Підзвітні рахунки – якщо було обрано рахунки для коригування, всі дані по обраним рахункам переносяться до коригуючого звіту зі звіту, на основі якого він створюється, крім полів:  

  • Тип даних – заповнюються користувачем вручну або через функцію “Групове заповнення даних”;  
  • Унікальний ідентифікатор блоку даних – формується автоматично Системою; 
  • Унікальний ідентифікатор попереднього блоку данихзаповнюється автоматично Системою (переноситься ідентифікатор даних по обраному рахунку зі звіту, на основі якого було створено коригуючий звіт).  

Перевірте заповнення полів звіту та дозаповніть необхідні поля і ще раз перевірте, підпишіть та відправте Коригуючий звіт.