вгору

Термін зберігання КОРО та РК після їх закінчення

09.02.2024

СГ, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані забезпечувати зберігання (у разі використання) використаних книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок протягом трьох років після їх закінчення. Ці вимоги визначені п. 6 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 р. № 265/95-ВР.  

Про це повідомили податківці ДПС у Харківській області. 

Нагадаємо, що КОРО та РК застосовуються на період виходу з ладу РРО та здійснення його ремонту або у разі тимчасового, не більше 7 робочих днів, відключення електроенергії проведення розрахункових операцій здійснюється. 

Зазначимо, що рішення щодо застосування КОРО та РК у таких випадках має прийняти СГ заздалегідь, подаючи заяву за ф. № 1-РРО (ідентифікатор форми - J/F1311406) і ці КОРО та РК мають бути попередньо зареєстровані у ДПС. 

В програмі M.E.Doc є можливість подати заяву щодо реєстрації КОРО (ф. № 1-КОРО, ідентифікатор форми, J/F1311305) і заяву за ф. № 1-РРО.