вгору

Уряд рекомендує не звільняти працівників під час карантину

Уряд, за дорученням Прем’єр-міністра України, прийняв рішення, яке захистить трудові права працівників та держслужбовців в період встановлення обмежувальних заходів у зв'язку з поширенням коронавірусу.

«Звертаємо увагу, що за працівниками зберігаються їх трудові права і оплата праці на час обмежувальних заходів, а також роботи з дому. Це стосується як державних службовців, так і працівників приватного сектору», – зазначив Міністр юстиції Д. Малюська.

За його словами, прийнятим рішенням рекомендовано держорганам, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності та державним банкам на час встановлення обмежувальних заходів не допускати звільнення працівників, які виконують роботу вдома, та працівників, які перебувають у відпустці без збереження заробітної плати.

Про це повідомив КМУ.

Нагадуємо нашим користувачам, що Уряд ввів режим надзвичайної ситуації по всій Україні та продовжив карантинні обмеження до 24.04.2020 року.

Своєю чергою, Держпраці надала рекомендації щодо організації робочого процесу з метою недопущення порушень трудового законодавства у цей період. До відома! Інспекційні відвідування Держпраці на період карантину заборонені. Однак у цей час аналізується інформація, отримана з публічних джерел (ПФУ, Держстат, правоохоронні органи), для визначення суб’єктів господарювання – порушників трудового законодавства з метою здійснення заходів контролю після карантину.

Бути в курсі останніх новин легко з Блогом бухгалтера, Інформером M.E.Doc та нашим Telegram-каналом.