вгору

Увага! Терміни подання Звіту до ФСС по заборгованості зі сплати страхових коштів були змінені

З І кварталу 2019 р. страхувальники, які станом на звітну дату мають заборгованість зі сплати страхових коштів на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та/або на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, зобов’язані подавати Звіт до відділень робочих органів ВД ФСС щоквартально в термін: до 10 квітня, 10 липня, 10 жовтня, 15 січня до повного погашення суми заборгованості.

Нагадуємо нашим користувачам, що новий Звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України наведений у додатку до постанови правління ФСС від 12.12.2018 р. № 28.

У разі погашення страхувальником заборгованості зі сплати страхових коштів до ФСС до кінця звітного періоду, Звіт не подається.

Звіт складається наростаючим підсумком з початку року в гривнях з копійками та завіряється підписами керівника та головного бухгалтера (за наявності), скріпляється печаткою (за наявності).

Подається він на паперових носіях або надсилається поштою. За повідомленням Управління ВД ФСС у Кіровоградській області, такий лист слід направляти з повідомленням про вручення та з описом вкладення. У верхній частині поштового відправлення відправнику слід зробити позначку «Звіт». Відправлення на адресу відповідного робочого органу ФСС слід зробити не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання Звіту (тобто, за I квартал 2019 р. – до 5 квітня 2019 р.).

Зверніть увагу! Форму звіту (ідентифікатор у програмі М.E.DocС1100301) можна заповнити та роздрукувати з програми, а потім зручним для вас способом подати до ФСС.

Якщо у звітному періоді відбулася зміна місцезнаходження або місця проживання, що пов'язане зі зміною адміністративно-територіальної одиниці, звітність за цей звітний період (з першого до останнього календарного числа звітного періоду) страхувальник подає до відділення робочого органу ВД ФСС за новим місцезнаходженням (місцем проживання).

Про нову форму звітування по заборгованості зі сплати страхових коштів до ФСС з I кварталу 2019 р., а також про алгоритм заповнення заяви-розрахунку до ФСС та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам ми писали у Блозі бухгалтера.